ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму окупанти знищили вільну журналістику - Джемілєв

06.06.2016, 15:30

В окупованому Росією Криму зараз вже майже остаточно знищена вільна професійна журналістика. Про це у себе в  Facebook повідомив уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, повідомляє Ліга.

“В Криму наразі вже майже остаточно знищена вільна професійна журналістика. Особливих утисків зазнають кримськотатарські та україномовні ЗМІ. У зв’язку з цим закликаємо до солідарності та підтримки тих, хто працює під шаленими тиском окупаційних структур”, - підкреслив Джемілєв

Він нагадав слова письменника Роберта Шеклі, який говорив: “Шкода, що інформаційну війну завжди програє той, хто говорить правду. Він обмежений правдою, а брехун може верзти все, що завгодно”.

“З тим, що “обмеження правдою” значно ускладнює боротьбу, не можна не погодитися. Але сила правди, все ж, набагато міцніше, і її перемога стає невідворотною і безперечною”, - вважає Джемілєв.

Як повідомляв ІМІ, у 2016 році погіршилася ситуація зі свободою слова в окупованому Росією Криму (за весь 2015 рік - 44 випадки, за п’ять місяців 2016 року - 22).

Основними структурами, які тиснуть на свободу слова в Криму є російська ФСБ, Роскомнагляд, підконтрольні окупаційній владі прокуратура Криму та суди.

Liked the article?
Help us be even more cool!