ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму до лікарні з пробитою головою потрапила редактор севастопольського сайту Ірина Остащенко (оновлено)

10.04.2015, 14:35

9 квітня редактор севастопольського сайту “Інформер” Ірина Остащенко потрапила до лікарні з пробитою головою. Подробиці події, через яку Ірина отримали травми, не відомі. Про це повідомляє “Центр журналістських розлідувань” з посиланням на Кримську польову місію.

Остащенко була госпіталізована в нейрохірургічне відділення зі струсом мозку і відкритою черепно-мозковою травмою. Характер ран - рубана, рвана і скальпована рана лобної та тім'яної частини голови. Ірині зробили операцію, зараз знаходиться у свідомості.

На сайті правоохоронних органів Севастополя немає інформації про пригоду, в якій могла постраждати редактор сайту.

На сайті “Інформер” зауважено, що Ірина завжди відрізнялася гострими і злободенними статтями. Редакція сайту наводить перелік  її статтей - 25 матеріалів.

“Можливо матеріали Ірини комусь не сподобалися? Поки це вся інформація, яку ми можемо вам надати”, - йдеться на сайті, редактором якого є Остащенко.

Наводимо деякі зі статтей Остащенко:

Севастопольский "Чегевара" улетает навсегда?   

Разъединить необъединяемое?    

Зачем делать жизнь онкологических больных ещё сложнее?   

Катаракта совести   

Заксобрание намерено запретить исполнять гимн города - «Легендарный Севастополь» без балалайки?   

Протаскивание «царского» герба продолжается?   

Сайт Законодательного Собрания. Полюбуйтесь! Или посмейтесь ...(фото)   

Чем помочь, если лифт не работает…. Ничем! Сидите на балконе и дышите…   

«Знания не в цене?» или «Севастополь – не резиновый?»   

Общественная трибуна Севастополя. Почему бы не послушать? А вдруг…   

«За час до весны...» Как Меняйло подмял Президента Украины под Севастополь   

Севастопольский общественник: «Наш город уже год как в России, а ЖКХ по-прежнему остаётся в …опе» (фото)    

Депутаты Заксобрания Севастополя предписали себе «уклоняться», «удерживать себя» и «подавлять какие-либо влечения» …    

Тим часом «Новости Севастополя» та «Гражданская оборона» пишуть, що журналістка отримала травми внаслідок нападу, який намагаються приховати правоохоронні органи та провладні ЗМІ Севастополя.

За їхніми даними, Остащенко в першій половині дня поверталася з редакційного завдання, вийшла з автомобіля, зайшла в під'їзд, відкрила двері квартири, потім обернулася на шум за спиною. Невідомий завдав їй удару по голові, після чого вона на деякий час втратила свідомість.

Журналістка отямилася та самостійно зателефонувала до «швидкої допомоги», своєму чоловікові, колишньому військовослужбовцю, який займав високий пост у штабі Чорноморського флоту РФ, і своїм колегам.

Чоловік приїхав додому одночасно зі «швидкою» і супроводжував Ірину Остащенко, яку відвезли у військово-морський госпіталь, де її й прооперували.

«Згідно з посадовими інструкціями, лікарі повинні були негайно повідомити в органи внутрішніх справ про надходження хворого з тілесними ушкодженнями насильницького характеру, в тому числі, пов'язаними з вогнепальними, колото-різаними, рубаними ранами, забиттями та струсом мозку. Також правоохоронні органи зобов'язані реагувати на повідомлення про злочини, опубліковані в засобах масової інформації, проводити за ними перевірки та порушувати кримінальні справи. Чому цього не сталося - невідомо», - пишуть «Новости Севастополя».

За словами головного редактора видання «Информер» Олександра Гофмана, зараз він перебуває в районому відділенні поліції, пише заяву про напад на співробітника видання і дає свідчення.

«Одна з версій того, що сталося - це помста на ґрунті неприязних відносин з редактором інтернет-видання Forpost, де свого часу Ірина Остащенко починала свою трудову діяльність журналіста», - пишуть «Новости Севастополя».

Ірина Остащенко - член ініціативної групи «Сонячний Херсонес», яка боролася проти незаконної забудови пляжу Сонячний і території музейного комплексу «Херсонес-Таврійський».

«Серед об'єктів її критики - сенатор від Севастополя Ольга Тимофєєва, редактор інтернет-видання Forpost і депутат Законодавчих зборів Сергій Кажанов. Та й голову Законодавчих зборів Олексія Чалого вона не раз критикувала у своїх статтях. Буквально напередодні, 7 квітня, вийшла її стаття "Севастопольський "Чегевара" відлітає назавжди? " з критикою на адресу Чалого», - пише «Гражданская оборона», повідомляє Телекритика.

Фото з сайту "Інформер"

Liked the article?
Help us be even more cool!