ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У кримських ЗМІ, які не пройшли перереєстрацію, можуть забрати назву

15.10.2014, 13:43

У засобів масової інформації Криму, які не пройдуть перереєстрацію відповідно до російського законодавства, можуть забрати назву. Про це повідомляє “Центр журналістських розслідувань” з посиланням на Управління Роскомнагляду в Криму.

«Також слід враховувати той факт, що в реєстрі зареєстрованих ЗМІ відсутні відомості про кримські засоби масової інформації, у зв'язку з чим їх назви не враховуються при перевірці найменувань знову реєстрованих ЗМІ на унікальність, а значить не захищені від запозичення третіми особами», - повідомляє Роскомнадзор .

Медіаюрист Центру захисту прав ЗМІ Галина Арапова у коментарі виданню зазначила, що, не дивлячись на те, що останні 10 років кримські ЗМІ реєструвалися Міністерством юстиції України, адреса реєстрації була кримська, а це значить, що, відповідно до російського законодавства, вони є не-українськими, а кримськими ЗМІ.

«Оскільки ЗМІ до цього моменту реєструвалися за українським законодавством, то, відповідно в Роскомнагляді такого ЗМІ немає. І тому, якщо я хочу, наприклад, зареєструвати газету «Кримська правда», Роскомнагляд російський дивитиметься у власний реєстр. Якщо у них такої газети немає, вони можуть дозволити реєстрацію першому заявникові», - зазначилаа Арапова.

Також вона зазначила, що кримських ЗМІ, відповідно до російського законодавства не існує доти, поки вони не зареєструються в Роскомнагляді. Ті ж, хто продовжить виходити без реєстрації, можуть бути оштрафовані.

Нагадаємо, в анексованому Криму за півроку перереєстрацію відповідно до російського законодавства пройшли близько 15% кримських засобів масової інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!