ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кременчуці журналісти скаржаться на видання, яке звинуватило їх у прихильності до Путіна

23.02.2022, 13:20
Фото – pixabay.com
Фото – pixabay.com

Головна редакторка видання “Кременчугский ТелеграфЪ” Леся Лазаренко та головний редактор “Кременчуцької газети” Олег Булашев заявили про тиск із боку видання “Кременчук Today”, яке назвало їх “агентами Кремля та Путіна”.

Про це журналісти повідомили представниці ІМІ в Полтавській області.

Так, “Кременчук Today” 22 лютого опублікувало матеріал під назвою “Хто у Кременчуці є агентами Кремля і Путіна?”, де згадується Леся Лазоренко та члени її родини, яких видання звинуватило в лояльності до Кремля та співпраці із сепаратистами.

Леся Лазоренко назвала матеріал видання фейковим і вважає це тиском на свободу слова та цькуванням незалежної журналістики. 

“Це не просто тиск на свободу слова, це цькування незалежної журналістики, це брудні технології проросійських агентів, які стали нормою для Кременчуцької міської влади, що знищує в найкращих путінських традиціях незалежні ЗМІ”, – написала вона та додала, що в цього ресурсу немає реєстрації, адреси, телефонів та авторів.

Журналістка вже написала заяву до поліції та Служби безпеки України.

Спростовує інформацію видання і головний редактор “Кременчуцької газети” Олег Булашев. У коментарі ІМІ він сказав, що інформація є вигаданою. 

У вищевказаному матеріалі про нього написали, що він нібито “попався на зізнанні в любові до Путіна”. Такий висновок зроблено на основі підписок журналіста на сторінки російських діячів.

Як зазначив Булашев, скриншот, який подано в публікації, є фотошопом. “Вони все вигадали. Я ще у 2017 році писав заяву. І подібних фотошопів на мера зробити можу”, – сказав журналіст. 

Булашев вирішив подати заяву в поліцію. У коментарі представниці ІМІ він повідомив, що зараз його адвокати готують усі необхідні заяви до правоохоронців.

Крім того, кременчуцькі журналісти готують офіційну заяву щодо звинувачень.

Полтавська представниця ІМІ намагалась отримати коментар від редакції “Кременчук Today”, але поки що відповіді отримати не вдалося. 

Оновлено в 15.20. Олег Булашов повідомив ІМІ, що звернувся з заявою до СБУ про вчинення кримінального правопорушення та просить відкрити кримінальне провадження про вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.258-2 КК України. А саме публічні заклики до вчинення терористичного акту вчинені з використанням засобів масової інформації.
Також журналіст просить визнати його потерпілим у даному кримінальному провадженні.

Юрист ІМІ Алі Сафаров вважає поширення такої інформації тиском на журналістів у зв’язку з їхньою законною професійною діяльністю, що можна вважати перешкоджанням.

“У цій ситуації відбулося не просто поширення недостовірної інформації про певних фізичних і юридичних осіб. Поширення саме такої інформації саме про журналістів і засобів масової інформації на тлі війни з Росією і внутрішньої напруженості через близькість російських військ створює реальну загрозу життю і здоров’ю журналістів, майну засобу масової інформації. А отже, в цьому випадку можна говорити не просто про поширення неправдивої інформації, а саме про створення тиску на журналістів у зв’язку з їхньою законною професійною діяльністю, що є одним з видів перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та кримінальним правопорушенням, передбаченим частиною другою статті 171 Кримінального кодексу України”, – пояснив юрист.

Liked the article?
Help us be even more cool!