ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Краматорську невідомі у балаклавах напали на журналіста

06.06.2017, 15:41

У Краматорську двоє невідомих чоловіків у балаклавах напали на позаштатного кореспондента інтернет-видання “Новини Краматорська” Андрія Гриня. Інцидент стався 28 травня, повідомляють “Новини Донбасу” з посиланням на “Громадське ТБ Донбасу”.

Напад було скоєно прямо в квартирі Гриня, двері зловмисникам відкрила мати журналіста. Почалася бійка, в ході якої один із нападників хотів скористатися ножем.

“Напарник кричить своєму: “Давай ніж! Я цього заріжу”, - розповів Гринь.

За словами журналіста, поки злочинці забарилися, він вибіг в іншу кімнату, вистрибнув з вікна на вулицю і викликав поліцію.

Зловмисники забрали мобільний телефон і ноутбук, повідомив заступник начальника Краматорського відділу поліції Андрій Друмов. За його словами, цей факт внесений до ЄРДР за ч. 3 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдав значної шкоди потерпілому, - карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років).

Андрій Гринь впевнений, що це не був грабіж. Він розповів, що його сторінки в соцмережах неодноразово намагалися зламати. Журналіст пов'язує напад зі своєю професійною діяльністю, зокрема з його статтями про якість шкільного харчування у місті.

“Харчування у шкільних їдальнях Краматорська, де комбінат дитячого харчування намагаються чиновники виконкому витіснити та завести сюди в нечесний спосіб конкурента”, - розповів Гринь. Також він розповів, що висвітлював тему про ігорний бізнес у місті.

Редакторка сайту “Новини Краматорська” Любов Толстогузова вважає, що є люди, яким не подобається, про що пише Гринь.

“Андрій не ображав когось в обличчя. Тобто він писав про те, що дійсно у місті відбувається. І чому так сталося, ще раз показує, що є якісь нечесні люди, яким не дуже подобається, що пише Андрій”, - зазначила Толстогузова.

Крім того, Андрій Гринь розповів про погрозу, яку отримав у березні від керуючого справами міської ради Андрія Давискиби. Після чого журналіст звернувся в краматорську поліцію. За його словами, станом на кінець травня відповідь щодо розслідування стосовно цього інциденту журналіст від поліції не отримав. Давискиба, повідомляє “Громадське ТБ Донбасу”, не захотів прокоментувати цю ситуацію.

Liked the article?
Help us be even more cool!