ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Краматорську напали на журналіста. Поліція відкрила справу за 171 статтею

10.12.2018, 15:29

У Краматорську Донецької області 9 грудня побили журналіста Андрія Романенка під час виконання службових обов’язків – він знімав, як під час дощу в міському парку укладали асфальт. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на журналіста.

За словами Романенка, він вирішив зафіксувати неефективне використання коштів платників податків.

“Будівельники мене впізнали, ми трохи поспілкувалися, я почав знімати. Але якийсь чоловік, напевне бригадир, підійшов і спитав, що я знімаю. Я відповів, що знімаю, як витрачаються бюджетні гроші. Він мені почав розповідати, що не можна знімати ані людей, ані техніку, але я відповів, що я журналіст і маю на це право, оскільки йдеться про бюджет”, – розповів Романенко.

Після цього, додав журналіст, бригадир напав на нього, вдарив по обличчю, відібрав телефон і змусив силою видалити відео, яке він зняв.

Одразу після нападу Романенко подав заяву до поліції про перешкоджання журналістській діяльності. Поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України, повідомила прес-офіцер краматорського відділу ГУНП в Донецькій області Валерія Осипець.

“Зараз встановлюється точне місце злочину, після цього буде з’ясовано, хто проводив будівельні роботи”, – повідомила Осипець. Наразі особа нападника правоохоронцям не відома.

Замовником будівельних робіт на реконструкцію парку виступає управління капітального будівництва міської ради Краматорська, розповів Романенко. В міській раді від коментарів виданню поки відмовилися, але пообіцяли надати їх згодом.

Як розповів журналіст представниці ІМІ у Донецькій області Юлії Гаркуші, після нападу він одразу пішов до відділку поліції та написав заяву про перешкоджання журналістській діяльності.

“Так, на мене насправді напали того вечора. Вирвали телефон, примусили видалити відео, один раз легенько вдарили...скоріше навіть штовхнули… Побої знімати не став, адже надто великих уражень не зазнав. Натомість через агресивні дії працівника комунальної служби не зміг виконати свою роботу. У поліції доволі оперативно уточнили всі деталі, пообіцяли зв’язатися зі мною”, - розповів Романенко.

Андрій Романенко співпрацює із “Антикризовим Медіацентром” у Краматорську, публікує новини на сайті open.dn.ua. Основною роботою називає свої проекти у “Центрі громадського контроля "ДІЙ-Краматорськ". Іноді у своїх замітках викриває ознаки корупції серед місцевої влади та провладних структур.

Liked the article?
Help us be even more cool!