ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Ковелі поліцейські вивели журналістку "Аверсу" із зустрічі Порошенка з виборцями (оновлено)

18.03.2019, 14:05
Фото - скріншот з відео ТРК "Аверс"

Журналістка луцького телеканалу “Аверс” Наталія Поліщук повідомила про перешкоджання з боку представників поліції, які вивели її із зустрічі Петра Порошенка з виборцями в Ковелі.

Про це йдеться в сюжеті ТРК “Аверс”, опублікованому на YouTube 15 березня.

Наталія Поліщук 14 березня висвітлювала зустріч Порошенка, який мав зустрітися з виборцями.

У сюжеті журналістка зазначила, що місце біля сцени було не для всіх, бо її звідти вивели поліцейські. Навколо сцени стояли металеві рамки, через які пропускали людей. 

На відео видно, що, коли журналістка стояла біля сцени, до неї підійшли чоловіки в поліцейській формі і сказали, що порушено режимну зону і треба вийти з ними.

“Маємо права однакові. Ви тут стоїте, і я тут стою. Я не можу з вами пройти. Тому що маю право тут стояти, бо я нічого не порушила”, - відповіла Наталка Поліщук.

У розмові з правоохоронцями журналістка “Аверсу” посилалася на те, що, згідно з Конституцією України, має право вільно пересуватися територією та містом. “Я, як представник преси, маю право відвідувати всі заходи в Україні й поза її межами”, - сказала Поліщук в сюжеті чоловіку, який підійшов до неї.

Далі на відео бачимо, що після цього поліцейські, взявши за руки журналістку Наталку Поліщук, вивели її. У цей час вона вигукувала: “Заберіть від мене руки”.

У сюжеті журналістка стверджує, що була акредитована на цей захід.

Як повідомив у коментарі представниці ІМІ завідувач сектору комунікації Національної поліції у Волинській області Віктор Гомоль, журналістка відмовилася пройти контроль на металодетекторі.

За його словами, вказана громадянка неодноразово ігнорувала вимоги правоохоронців, передбачені охоронними заходами з гарантування безпеки під час візиту посадових осіб України.

“Вона відмовилася  пройти контроль на металодетекторі. Поліцейські діяли відповідно до вимог Закону України “Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб”. Згідно зі статтею 18 зазначеного закону, військовослужбовці управління державної охорони спільно з відповідальними підрозділами Національної поліції мають право не допускати громадян на окремі ділянки місцевості та об'єкта, вимагати від них залишатися на конкретних місяцях”, - зазначив Віктор Гомоль.

За його словами, наразі жодних скарг чи заяв не надходило від журналістки щодо перешкоджання журналістській діяльності.

Зв’язатися з Наталкою Поліщук представниці ІМІ не вдалося, вона не відповідала на телефонні дзвінки.

Як повідомляв ІМІ, 1 березня телеканал “Аверс” із посиланням на власні джерела повідомив, що СБУ може порушити кримінальне провадження щодо нього за фактом розпалювання міжнаціональної ворожнечі. За інформацією каналу, приводом для провадження нібито стало інтерв’ю з відеоблогером Анатолієм Шарієм.

У свою чергу Управління Служби безпеки України у Волинській області офіційно повідомило, що будь-яких процесуальних дій щодо працівників ТРК “Аверс” не проводить.

Liked the article?
Help us be even more cool!