ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Косові за підозрою в шпигунстві затримали російську журналістку

08.08.2022, 10:00

Міністр внутрішніх справ Косова Джелал Свечла заявив про затримання на кордоні російської журналістки Дарії Асламової. Її підозрюють у шпигунстві. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook 6 серпня, інформує Суспільне.

"Дарію Асламову затримали на прикордонному переході на півночі країни. Багато країн довели, що вона займалася шпигунством на користь російської військової розвідки й діяла під виглядом журналістки. Вона брала участь у війні в Україні, поширюючи пропаганду вторгнення Росії в Україну", – повідомив міністр.

Свечла зазначив, що влада Косова знала про її діяльність, і, за його словами, Асламовій заборонено в'їзд до багатьох країн.

Зазначимо, що Асламова є журналісткою російського видання "Комсомольська правда".

Видання "Комерсантъ" повідомило, що косовська влада відпустила журналістку. Асламова вийшла на зв'язок з редакцією КП. Наразі вона перебуває на косово-сербському кордоні. За словами Асламової, її хотіли обміняти на американців або видати українській владі.

Водночас Джелал Свечла повідомив, що оголосив Дарію Асмалову небажаною особою в Республіці Косово і на п'ять років заборонив їй в'їзд до країни.

Liked the article?
Help us be even more cool!