ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Коростені викликали на допит всю редакцію газети після заяви нардепа

12.07.2019, 16:15

Поліція викликала 12 липня на допит усю редакцію житомирської газети “Патріот” за поданою заявою народного депутата Сергія Пашинського, який звинуватив видання в поширенні про нього недостовірної інформації. 

Про це повідомляє представник ІМІ в Житомирській області.

Газета “Патріот” 5 липня опублікувала матеріал “Пашинский должен сидеть, но не в кресле депутата!”. Нардеп звернувся 7 липня із заявою до місцевого відділку поліції. Цього самого дня Коростенський відділ ГУНП в Житомирській області відкрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 157 ККУ України “Перешкоджання здійсненню виборчого права”.

Провадження відкрили за фактом появи публікації в газеті “Патріот”. У заяві Пашинський стверджує, що розміщена стаття є обманом, чим перешкоджає йому бути обраним народним депутатом України.

Сьогодні на допит до Коростеня викликали в повному складі всю редакцію.

“Ми не розуміємо, що відбувається. Наразі даємо свідчення у відділку поліції. Вважаємо це фактом грубого втручання та тиску на свободу слова з боку народного депутата”, – прокоментував адвокат та працівник редакції Андрій Гожий.

У коментарі представнику ІМІ речниця ГУНП в Житомирській області підтвердила факт порушення провадження.

“До поліції надійшла заява одного з кандидатів про поширення недостовірної інформації про нього. Наразі внесено відомості до Єдиного реєстру за ст. 157. Сьогодні слідчий допитав журналістів видання для встановлення обставин подій. Наразі обвинувачення нікому не висунуто”, – зазначила речниця.

Санкції статті передбачають покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі від двох до чотирьох років.

Liked the article?
Help us be even more cool!