ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кореї фанатка кримінальних історій та шоу вбила незнайомку "з цікавості"

24.11.2023, 18:00

У Південній Кореї фанатку жанру True crime, яка вбила незнайомку "з цікавості", засудили до довічного ув’язнення, повідомляє BBC.

За даними поліції, 23-річна Чон Ючон захоплювалася детективним серіалами і романами та мала високий результат у тестах на психопатію.

Одержима ідеєю "спробувати вбивство", вона за допомогою застосунку домовилася про зустріч з учителькою англійської і зарізала її у неї ж удома в травні 2023 року.

Прокурори наполягали на страті підсудної. Такий вирок південнокорейські судді виносять у випадку найсерйозніших злочинів.

Вони повідомили суду, що Чон, безробітня самітниця, що жила зі своєю бабусею, шукала жертву кілька місяців за допомогою застосунку для пошуку репетиторів.

Вона зв’язалася з понад 50 людьми, здебільшого жінками, питаючи в них, чи проводять ті заняття вдома. У травні вона, вдаючи з себе мати старшокласниці, якій потрібно підтягнути англійську, списалася з 26-річною жертвою, яка жила в південно-східному місті Пусан.

Потім, стверджують прокурори, Чон завітала до дому репетиторки, вдягнена у шкільну форму, яку вона придбала в інтернеті. Коли вчителька впустила її, вона напала на жінку й завдала їй понад 100 ударів ножем, у розпалі продовжуючи нівечити навіть уже мертве тіло жертви.

Після цього вона розчленувала труп жінки й викликала таксі, аби викинути частину решток у віддаленому парку біля річки на північ від Пусана.

Її заарештували після того, як водій таксі повідомив поліції про клієнтку, яка викинула закривавлену валізу в лісі. 

За даними правоохоронців, історія пошуку Чон в інтернеті свідчить, що та кілька місяців поспіль досліджувала способи вбивств і приховування тіла. Але, стверджують поліцейські, вона була необачною й нічого не вдіяла, аби уникнути камер спостереження, які зафіксували, як вона кілька разів заходить і виходить з помешкання репетиторки.

Чон, яка зізналася в убивстві, просила про поблажливіший вирок, стверджуючи, що на той час страждала від галюцинацій і інших психічних розладів. 

Втім, суд відкинув її аргументи, оскільки злочин був "ретельно спланований й скоєний, тож повірити її заявам про психічний і фізичний розлад важко". 

В суді зазначили, що її свідоцтва правоохоронцям часто змінювалися. Спершу Чон стверджувала, що лише перенесла тіло жінки, вбитої кимось іще, а згодом заявила, що вбивство сталося в результаті суперечки.  

Зрештою вона зізналася, що її цікавість до скоєння вбивства спричинили детективні серіали й телепередачі.  

У Південній Кореї діє смертна кара, але востаннє засуджену людину стратили ще в 1997 році.

Марія Ігнатєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!