ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Конотопській міськраді журналістці газети "Сумщина" облили фарбою обличчя

16.05.2017, 14:50

Під час пленарного засідання Конотопської міської ради (Сумська область) 16 травня позаштатній кореспондентці газети “Сумщина” та громадській активістці Інні Панченко облили фарбою обличчя. Сталося це у результаті конфлікту між прибічниками і противниками міського голови Конотопа Артема Семеніхіна. Про це повідомляє представник ІМІ у Сумській області.

Окрім журналістки, постраждав також депутат Сумської облради та кілька активістів.

За словами редактора газети “Сумщина” Сергія Моші, постраждала незадовго до цього висвітлювала політичне протистояння в Конотопі – 27 квітня 2017 року у номері 17 газети вийшов її матеріал “Конотопські пристрасті: поразка мера чи звичайний “договірняк”.

Поліція за подіями у міськраді відкрила кримінальне провадження за ст. 296 ч. 2 Кримінального Кодексу України (“Хуліганство”).

Начальник Головного управління Національної поліції в Сумській області Микола Лушпієнко з огляду на ситуацію, що склалася, своїм наказом призначив проведення службового розслідування силами апарату Головного управління поліції області із залученням представників громадськості та членів депутатського корпусу Конотопа. Мета – проаналізувати та дати об’єктивну оцінку діям поліцейських з охорони громадського порядку під час проведення заходу.

Наразі до Конотопа виїхали працівники слідчого управління ГУНП та обласної прокуратури для збору матеріалів щодо кримінального провадження, у результаті чого буде, зокрема, вирішено, чи кваліфікувати порушену справу за статтею 171 ККУ (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста”), повідомила прес-секретар Нацполіції області Ельвіра Біганова.

Фото - Фейсбук Сергія Моші

Liked the article?
Help us be even more cool!