ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У конкурсі на посаду директора УКФ перемогла Анастасія Образцова

Анастасія Образцова. Фото – сайт Українського культурного фонду

Директорка Українського центру культурних досліджень, ексочільниця Директорату креативних індустрій Міністерства культури та стратегічних комунікацій України Анастасія Образцова перемогла в конкурсі на посаду виконавчої директорки Українського культурного фонду (УКФ). Про це повідомляється на сайті фонду.

Образцову обрали після другого етапу прозорого та публічного конкурсного добору. 

У фонді зазначили, що під час засідання члени Наглядової ради висловили консолідоване сподівання, що нова виконавча директорка УКФ сприятиме підвищенню ефективності роботи інституції та впровадженню інноваційних підходів у її діяльності. 

Виконання повноважень Образцова розпочне після укладання контракту з Міністерством культури та стратегічних комунікацій, як це передбачено Законом України “Про Український культурний фонд”. В УКФ обіцяють повідомити про це додатково.

Український культурний фонд – державна установа, створена 2017 року з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва.

Підтримка проєктів УКФ здійснюється на конкурсних засадах через гранти.

Призначення голови Українського культурного фонду

У червні 2021 року Український культурний фонд очолив Владислав Берковський.

До того на посаді була Юлія Федів. Вона обіймала посаду директорки УКФ з 2018 року, контракт із нею був укладений на три роки. Ця інституція на конкурсній основі видає гранти на мистецькі проєкти. 

У 2021 році Федів знову взяла участь у конкурсі на посаду виконавчого директора установи. Конкурс 8 лютого 2021 року оголосила наглядова рада УКФ.

10 березня 2021 року Спілка концертних індустрій України звинуватила УКФ у непрозорому використанні коштів. Причому саме в той час, коли тривало приймання документів на конкурс виконавчого директора УКФ. Після цього Юлія Федів заявила, що не братиме участі в конкурсі..

Український культурний фонд відповів на звинувачення в непрозорості фінансування проєктів. На думку УКФ, невідомий автор припускається помилки, переконуючи, що порядок використання бюджетних коштів визначається наказом фонду, а отже посадові особи фонду одноосібно ухвалюють рішення щодо розподілення коштів. Це не так, адже фонд не є приватною структурою.

У Міністерстві культури та інформаційної політики зазначили, що “поділяють занепокоєння спільноти можливими порушеннями при розподілі коштів”, та звинуватили УКФ у недостовірній інформації.

У березні 2024 року тоді ще в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв своїм наказом призначив Наталію Кривду новою головою наглядової ради УКФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!