ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Комітеті свободи слова прогнозують провал законопроекту про штрафи за фейки у ЗМІ

19.03.2019, 15:30
Фото - Радіо Свобода

У Комітеті Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики прогнозують, що законопроект №10139 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання розповсюдженню недостовірних відомостей у ЗМІ” не буде включений до порядку денного парламенту.

Про це сказала 19 березня заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова в кулуарах парламенту, повідомляє Укрінформ.

“Комітет з питань свободи слова вважає, що цей законопроект не пройде через експертизу нашого комітету. Якщо він піде через комітет з питань правоохоронної діяльності, я не можу прогнозувати який там розклад сил. Але я думаю, що цивілізований підхід і там має взяти гору. Тому мій прогноз, що цей законопроект не має шансів потрапити в зал, тому що по ньому буде негативний висновок комітету. Але навіть якщо він потрапить у сесійний зал, то я прогнозую з дуже великою вірогідністю, що навіть в порядок денний його не внесуть”, - зазначила Червакова.

Вона також нагадала, що подібні законопроекти вносилися до парламенту ще попереднього скликання депутатами від Партії регіонів.

“Але коли вносять у парламент VIII постмайданного скликання законопроекти про криміналізацію наклепу та ще й депутати з демократичних фракцій, які стояли на Майдані, це мене дивує і здається мені абсолютним дикунством", - сказала Червакова.

Як повідомляв ІМІ, 12 березня у Верховній Раді зареєстровано законопроект №10139 про кримінальну відповідальність за навмисне чи випадкове поширення недостовірної інформації у ЗМІ та інтернеті. Новий законопроект пропонує встановити кримінальну відповідальність за поширення недостовірних відомостей у ЗМІ та інтернеті, незалежно від того, свідомо чи ненавмисно поширено таку інформацію. Передбачено штраф до 54 тис. грн або громадські чи виправні роботи.

Liked the article?
Help us be even more cool!