ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У команди президента є напрацювання щодо "телеканалів Медведчука" - Потураєв

26.07.2019, 16:01
Фото - detector.media

Команда Президента України Володимира Зеленського має план перемоги на інформаційному фронті і напрацювала рішення щодо телеканалів, які пов'язують із головою політради партії “Опозиційна платформа - За життя” Віктором Медведчуком.

Про це заявив радник президента та кандидат у народні депутати від партії “Слуга народу” Микита Потураєв в ефірі “Українського радіо”, повідомляє “Детектор медіа”.

“Якби не було волі президента, то не було б напрацьовано тактичних і стратегічних кроків (щодо інформканалів, які пов'язують з Віктором Медведчуком - ред.). А політична воля є, вона потужна, і я сподіваюся що перші результати остаточно переконають кожного слухача, що це не просто декларації, а ми маємо план перемоги на інформаційному фронті”, – наголосив він.

На запитання ведучого “Українського радіо” Богдана Буткевича про те, що планує робити нова влада із зосередженням в руках оточення Віктора Медведчука інформаційних телеканалів, Потураєв сказав: “Ми вже напрацювали рішення на тактичному рівні, які можна найближчим часом прийняти, а також допрацьовуємо рішення стратегічного рівня, бо необхідно не вибірково боротися, а зробити запобіжники – висловлюючись воєнною лексикою “фортифікаційні споруди”, щоб назавжди захистити наш інформаційний простір від ворожих вторгнень”.

Зокрема, на його думку, варто досліджувати звідки беруться гроші на придбання каналів, “чи немає там слідів держави агресора”.

“Канали є збитковими, щонайменше на кожен канал щомісяця півмільйона доларів дотацій, тобто на три канали – йде це щонайменше півтора мільйона доларів щомісяця”, – зауважив він.

Крім того, Микита Потураєв переконаний, якщо новій владі не вдасться подолати ці проблеми, то вони “не будуть владою, а може й взагалі України не буде”. За його словами, “інформаційна отрута небезпечніша за ворожу артилерію; не завжди, але в довгостроковій перспективі – точно так само небезпечна”.

Нагадаємо, 20 червня заступник глави ОПУ Кирило Тимошенко повідомив, що команда Офіса президента Володимира Зеленського розробляє пакет законопроектів щодо медіаіндустрії. Радник команди президента з політичних питань Микита Потураєв уточнив, що пакет законопроєктів щодо медіаіндустрії матиме три ключових механізми: незалежність редакційної інформаційної політики, прозорість фінансування та економічна спроможність медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!