ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Китаї журналістку, засуджену за розголошення держтаємниці, випустили з в'язниці

27.11.2015, 10:46

Китайську журналістку Гао Ю відпустили з в'язниці, де вона відбувала термін, призначений їй за передачу іноземним ЗМІ секретного документа. Журналістка була відпущена ще напередодні ввечері. Про це повідомив 27 листопада її брат Гао Вей, повідомляє DW.

“Скоріш за все, вона в гарному настрої і психічному стані, але дуже схудла. Вона зовсім посивіла і сильно постаріла”, - заявив він в інтерв'ю dpa.

Про умови, на яких 71-річній журналістці було дозволено відбувати покарання поза в'язницею, нічого не відомо. Брат Гао Ю лише вказав, що влада обмежила її свободу пересування. "Їй доведеться повідомляти владу, коли вона захоче поїхати в інше місто", - повідомив він.

Крім того, за його словами, рішення про звільнення від тюремного ув'язнення є тимчасовим. "Це означає, що її можуть знову взяти під арешт, якщо вони цього захочуть", - додав Гао Вей.

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2015 року Пекінський суд засудив відому опозиційну журналістку, 71-річну Гао Ю до семи років тюремного ув'язнення за розголошення державної таємниці. Влада КНР звинуватила Гао Ю у тому, що вона незаконним шляхом отримала доступ до одного з документів Комуністичної партії Китаю і передала його іноземцям, які згодом опублікували його в мережі Інтернет.

24 листопада Апеляційний суд у Пекіні скоротив термін Гао Ю з 7 до 5 років позбавлення волі.

У 1990-х роках Гао Ю вже відбула шестирічний термін ув'язнення за аналогічним звинуваченням. У Китаї їй довгий час забороняли публікувати свої матеріали, але журналістка співпрацювала з іноземними ЗМІ, у тому числі з китайською редакцією DW.

Liked the article?
Help us be even more cool!