ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кіровограді закрили справу про напад на журналіста

05.03.2015, 10:49

Слідчі міськвідділу УМВС в Кіровоградській області не визнали, що інцидент, коли у редактора інформаційного порталу «Гречка» Валерія Лебедя намагалися вибити камеру під час сутички на зустрічі з кандидатом в нардепи Сергієм Ларіним, має ознаки кримінального правопорушення. Мотивували це тим, що на медійникові не було «пізнавального знаку журналіста». Справу закрили після кількамісячного розгляду. Про це повідомляє регіональний кореспондент ІМІ.

Сам журналіст обурений тим, що напад на нього переплутали з бійкою, яку він знімав, і перекрутили усі факти і деталі про перешкоджання його журналістській діяльності, що були перераховані у заяві до міліції.

“У постанові про закриття кримінального провадження зазначено, що я звернувся до міліції з заявою про грубе порушення громадського порядку, нанесенню мені тілесних ушкоджень і шкоди апаратурі (ч.1 ст.296). Насправді ж я чітко зазначив, що тілесних ушкоджень та шкоди апаратурі не було, а дії невідомого треба кваліфікувати за ознаками злочину згідно ст.171 – перешкоджання журналістській діяльності. Ймовірно, слідча не читала моєї заяви”, - прокоментував дії слідчих Валерій Лебідь.

В Управлінні МВС в Кіровоградській області  незгоду з рішенням слідчої з боку журналіста коментують так: якщо журналіст має бажання, то може оскаржити постанову. Процесуальний прокурор також вважає прийняту постанову про закриття справи законною і згоден з тим, що обставини, які з’ясувалися протягом розслідування свідчать, що ознак саме кримінального правопорушення ситуація не має. У прокуратурі нагадують про право оскаржити рішення у суді.

Як повідомляв ІМІ, 19 жовтня 2014 року у Кіровограді на журналіста інтернет-ресурсу «Гречка» Валерія Лебідя напав невідомий чоловік, коли той знімав сутичку на зустрічі лідера Опозиційного блоку Сергія Ларіна з виборцями.

Лебідь звернувся з заявою до міліції. Проте її не внесли до ЄРДР, а дійшли висновку, що потреби у порушенні кримінального провадження немає.

Після втручання прокуратури міліція таки порушила справу за напад на журналіста "Гречки". 28 листопада 2014 року розпочато кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією хуліганство (ч.1 ст.296 ККУ).

Liked the article?
Help us be even more cool!