ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві затримали чоловіка, що вдавав із себе журналіста ANNA-News

10.05.2016, 09:36

У Києві 9 травня поліція затримала чоловіка, який вдавав із себе російського журналіста. Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко, повідомляє LB.ua.

“Ще затримано одного чоловіка, який представлявся журналістом російських телеканалів, у нього немає жодних документів, які підтверджували б це. За нашою інформацією, він проводив зйомки на окупованій території”, - сказав він.

За словами Крищенка, затриманого доправили в районне управління поліції, з ним працюють співробітники Служби безпеки.

Затриманий представлявся, зокрема, співробітником мережевого інформаційного агентства ANNA-News, офіційно зареєстрованого в невизнаній республіці Абхазія.

Крищенко зазначив, що особу затриманого встановлюють.

Видання нагадує, що 9 травня у Києві кілька сотень людей зібралися біля метро Арсенальна на акцію “Безсмертний полк”, яка проводилася цього дня по всій Росії, а також широко пропагувалася серед сепаратистів.

Акцію на відеокамеру з логотипом каналу ANNA-News знімав колишній депутат Верховної Ради 1-3 скликань Володимир Марченко (Прогресивна соціалістична партія).

Як повідомляв ІМІ, наприкінці квітня хакери груп Falcons Flame і Trinity зламали сайт “ANNA-News”, на якому регулярно публікується проросійська пропаганда, а також фейки в підтримку бандформувань “ДНР” і “ЛНР”, що окупували за допомогою Кремля окремі райони Донецької і Луганської областей.

Назва “ANNA-News” - скорочений варіант Abkhazian Network News Agency (Абхазьке мережеве інформаційне агентство). За версією самого агентства, воно засноване Маратом Мусіним, який викладає у кількох російських університетах. Працівники цього ЗМІ часто опиняються у місцях агресії російських військ та готують репортажі на їхню підтримку.

На фото - Володимир Марченко, фото - Олександр Рудоманов

Liked the article?
Help us be even more cool!