ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві пройшла конференція щодо проблем з дотриманням професійних та етичних журналістських стандартів

01.11.2016, 18:27

21 жовтня у Києві пройшла конференція "Якість українських медіа: сучасний стан, нагальні потреби, перспективи", на якій журналісти і редакторами регіональних і всеукраїнських ЗМІ дискутували про журналістські професійні та етичні стандарти. Організатори — Інститут масової інформації за підтримки програми Матра Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

У першій дискусійній панелі щодо дотримання професійних стандартів взяли участь виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк, експертка з моніторингів ІМІ Олена Голуб, регіональна представниця ІМІ в Запорізькій області к.н.соц.ком. Наталя Виговська, співзасновниця StopFake.org Марго Гонтар, журналіст «Gazeta Wyborcza» Пьотр Андрусєчко.

 

Зокрема, Олена Голуб презентувала дослідження контенту регіональних та всеукраїнських ЗМІ на дотримання гендерного балансу, наявності джинси, джерел інформації та розподілу контенту по темах — скільки пишуть про економіку, ЖКГ, політику, екологію, медицину, АТО, тощо.

 

 

 

Наталя Виговська серед основних проблем називає дефіцит аналітики і профанування аналітичних журналістських жанрів і розслідування, а також "паркет" і дефіцит "живих" новин.

 

Марго Гонтар презентувала проблеми українських ЗМІ, які виникають через недостатню перевірку інформації та користування недостовірними джерелами.

 

Учасники другої панелі дискутували щодо етики і гендерного балансу в медіа. Участь взяли експерт ІМІ Роман Кабачій, представник ІМІ у Вінницькій області Сергій Бондаренко, доцентка кафедри соціології Національного університету “Києво-Могилянська академія” к.соц.н. Тамара Марценюк, медіаюрист ІМІ Роман Головенко і журналістка "Громадського радіо" Наталка Соколенко.

З вітальним словом до учасників конференції виступила заступниця посла Королівства Нідерландів в Україні Маайке ван Колдам.

 

Тамара Марценюк привели приклади гендерних стереотипів щодо жінок у медіа та рекламі.

 

Роман Кабачій і Сергій Бондаренко розповіли про порушення етичних норм в регіональних і загальнонаціональних ЗМІ, а Роман Головенко — про юридичну відповідальність за таке.

 

 

Liked the article?
Help us be even more cool!