ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві поліція розслідує перешкоджання та викрадення журналіста

22.02.2016, 13:28

У Києві працівник телеканалу 21 лютого звернувся до поліції з заявою про перешкоджання його роботі та викрадення. За цими фактами поліція розпочала кримінальні провадження за ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) та ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Про це повідомляється на сайті Головного управління Національної поліції у м.Києві.

“Зі слів потерпілого, під час підготовки сюжету та спроби запису інтерв’ю невідомі особи перешкоджали йому, потім примусово посадили в автомобіль, а через деякий час відпустили”, - повідомляє поліція.

Правоохоронці встановили одного з підозрюваних. Йому оголосили про підозру у скоєнні правопорушення відповідно до ч. 2, ст. 146 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років ув’язнення. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу - тримання під вартою.

Як повідомляє Радіо Свобода, про спробу викрадення в ніч на 21 лютого знімальної групи повідомив 17-й канал.

Також 17-й канал заявив про напад на їхній офіс у Києві в ніч на 21 лютого. На відео, оприлюдненому каналом, охоронець приміщення, в якому розташований офіс, розповідає зокрема про побиття невідомими нападниками його колеги. Він зазначив, що нападників було близько п’ятнадцяти.

На відео видно зокрема виламані замки на дверях у студію, пошкоджений сервер. Співробітники каналу також заявляють про викрадення деякої техніки.

Напередодні 17-й канал здійснював трансляцію наживо подій у центрі Києва, зокрема – акцій, організованих правими силами.

Канал, що мовить в YouTube, заявляє про незалежну інформаційну політику, натомість критики вказують на непрозору структуру власності, спроби маніпуляцій та навмисне роздмухування скандалів.

Як повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Києві, більше десятка молодиків у камуфльованій формі та балаклавах пошкодили майно та викрали комп’ютерну техніку.

“Двоє охоронників, які знаходилися на добовому чергуванні, пояснили, що приблизно о 01:30 близько 15 осіб у камуфльованому одязі та балаклавах перелізли через паркан, вирвали двері та забігли до приміщення. На четвертому поверсі вони пошкодили кілька дверей та забрали із собою обладнання. Охоронці зателефонували “102”, - повідомили в поліції.

За підозрою у причетності до скоєння пограбування з проникненням у помешкання працівники поліції затримали 46-річного жителя Кіровоградської області. Автомобіль, в якому перебував цей чоловік, доставлений до управління поліції. Під час обшуку транспортного засобу слідчо-оперативна група вилучила кілька комп’ютерів, ножі, два пристрої для відстрілу, споряджені гумовими кулями, набої до них, бронежилет, гучномовець, кілька рацій, радіостанцію, посвідчення журналіста, а також пристрій для куріння і дві склянки із невідомою сумішшю (одна – з трав’яною, інша - із порошкоподібними речовинами).

Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 186 (Грабіж) та статтею 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами)  Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує до восьми років позбавленням волі. Поліція встановлює його спільників.

Генеральний продюсер телеканалу Олексій Кутєпов написав у Facebook, що напад на офіс вчинили ті ж люди, які перешкоджали Андрію Павловському в центрі Києва, повідомляє “Детектор медіа”.

“Робота каналу зупинена. Люди, які вчинили спробу викрадення журналіста Андрія Павловського, приїхали на офіс і розгромили ефірну апаратну. Вкрали техніку”, - написав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!