ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві пограбували квартиру батьків шеф-редакторки LB.ua. Кошкіна пов'язує з профдіяльністю

22.05.2017, 12:19

У Києві 21 травня невідомі пограбували квартиру батьків шеф-редакторки LB.ua Соні Кошкіної. Про це Соня Кошкіна повідомила на своїй сторінці у Фейсбук, повідомляє Громадське радіо.

За її словами, побутова техніка, комп'ютери, планшети, мамині прикраси залишилися недоторканими.

“Два комп'ютери і планшет гордо валялися посеред понівеченої кімнати. Поруч - мамин паспорт, з якого радісно визирали цілих 600 доларів. Не помітити їх було неможливо”, - написала вона.

З квартири зникло близько 300 євро, три старих золотих каблучки і ​​дві пари сережок. “Ціна цим радянським каблучкам - сто гривень в найближчому ломбарді. Ну, може двісті. Головна їхня цінність була в пам'яті - про нашу бабуню”, - повідомила Кошкіна.

В коментарі Громадському радіо Кошкіна заявила, що пов'язує цей випадок зі своєю професійною діяльністю, оскільки в цій квартирі вона прописана і припускає, що це могла бути спроба залякати саме її. Вона додала, що разом з групою активістів борються проти забудови Сінного ринку.

“Я дійсно абсолютно переконана, що це не було пограбування в класичному розумінні цього слова, тому що на це вказує дуже багато факторів. На квартирі стояли дуже серйозні замки, які не можна просто так зняти. Для цього потрібна спеціальна підготовка. І людей, які вміють це робити, не так багато. Цікавий факт: в цій квартирі я прописана. Я абсолютно переконана, що вся ця ситуація пов’язана з моєю професійною діяльністю. Люди, з якими я консультувалася впродовж цих декількох годин, казали, що якщо це було пограбування і там було що брати, то це взяли б. Але ніхто не розкидав би старі фотографії і мої дитячі малюнки посеред кімнати. Тоді на місці не залишися б гроші, документи, техніка і все цінне, що можна було б взяти. Висновок такий: це не є пограбування, це пов’язано з моєю професійною діяльністю”, - сказала журналістка.

За її словами, на невеликій ділянці в центрі міста, а це всього 2 гектари, приватний інвестор намагається побудувати 14 великих будівель з 22 поверхами. “Ми з групою активістів боремося з цією забудовою. На мою адресу та на адресу інших активістів вже надходило багато погроз. Зокрема, погрози надходили на адресу Ольги Балицької, яка є депутатом Київради. 4-5 тижнів тому під її вікнами відбулося інсценування її власних похорон, які побачила її дитина. Іншій активістці Юлії Нікітіній декілька разів погрожували. Мені також. Всі ці події я пов’язую з Сінним ринком, з нашою боротьбою. Наразі ця версія є головною”, - заявила Соня Кошкина.

Портал LB.uа активно висвітлює хід подій навколо забудови на території колишнього Сінного ринку ще з червня 2016 року. Це – одна з найскандальніших забудов Києва. У березні 2005 року Сінний ринок 1958 року закрили на реставрацію, а згодом зруйнували. А вже навесні 2016 року стало відомо, що на його місці будуватимуть  житловий комплекс, в якому плануються 14 будівель заввишки від семи до двадцяти двох поверхів. Сама Соня Кошкіна неодноразово розміщувала в Фейбуці дописи щодо ходу подій на будівництві та в кабінетах чиновників, повідомляє “Детектор медіа”.

Фото - Фейсбук Соні Кошкіної

Liked the article?
Help us be even more cool!