ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві побили журналіста з Нової Зеландії

29.03.2015, 00:06

У Києві невідомі напали на журналіста з Нової Зеландії Джареда Моргана. Зі струсом мозку він опинився у лікарні швидкої допомоги. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook Андрій Алексін, пише Телекритика.  

За словами Алексіна, напад стався поруч із будинком, де мешкає Джаред Морган. Він уточнив, що трьом юнакам-гопникам не сподобалися проукраїнські погляди журналіста. Морган припускає, що це можуть бути біженці.

Андрій Алексін запропонував читачам своєї сторінки відвідати Джерада Моргана у лікарні на вулиці Братиславській, 3. Із продуктів він рекомендує взяти апельсиновий сік.

Джаред Морган мешкає в Києві, починаючи з 2011 року. Лауреат премії асоціації журналістів Kiwi. Колишній репортер Fairfax.

ГУМВС в місті Києві перевіряє інформацію щодо побиття журналіста, повідомляється на сайті Міністерства внутрішніх справ.

“На одному із провідних сайтів з посиланням на інформацію із соцмережі з’явилася стаття, що у Києві невідомі жорстоко побили іноземного журналіста. На цей час до столичної міліції не надійшло заяви від потерпілого представника мас-медіа, також відсутні повідомлення від медичних закладів щодо цієї події”, - йдеться у повідомленні.

У відділі зв'язків з громадськістю МВС України в Києві зазначили, що близько тижня тому у Солом'янське райуправління міліції надійшла інформація лікарів про те, що в одному з розважальних закладів столиці іноземець отримав травми голови.

“Медики інформували про те, що до них звернувся один із охоронців нічного розважального закладу. Чоловік повідомив, що близько п'ятої години ранку молодий хлопець впав на східцях та отримав травми. Лікарі швидкої медичної допомоги доставили молодика до лікарні, де йому надали медичну допомогу. Діагноз: закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забійна рана голови”, - зазначили в міліції.

Спочатку, стверджують у міліції, потерпілий від шпиталізації відмовився. Із заявою до міліції він не звертався. Однак Того ж дня, ввечері, хлопцю стало зле на вулиці й він знову потрапив до медичного закладу.

За попереднім діагнозом лікарів, як повідомляє МВС, іноземець отримав травми внаслідок падіння.

Обидва випадки зареєстровані Солом'янським та Печерським районними управліннями. Триває перевірка, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю.

Як розповів Джаред Морган, він постраждав 21 березня. За яких точно обставин, не пригадує. За його словами останнє, що він пам'ятає - як аргументував свою точку зору щодо зборів коштів на потреби української армії. Зокрема, уточнив журналіст, його співрозмовники наполягали на тому, що як іноземець, він не має долучатися до забезпечення українських військових, повідомляє Телекритика.

Інших обставин нападу він не пригадує, оскільки внаслідок травми частково втратив пам'ять. Наступний момент, який він пригадав - жінка-медик у червоному, яка, за його словами, зашивала йому голову без будь-яких знеболювальних засобів. “Як журналіст, я не можу повністю зібрати докупи свою власну історію”, - додав Джаред Морган.

За його словами, з ним спілкувалися й представники міліції, й посол Нової Зеландії.

Liked the article?
Help us be even more cool!