ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві під час акції протесту проти вирубки лісу міліція затримала Ігоря Луценка, а Тетяна Чорновіл втекла

22.04.2013, 11:37

20 квітня 2013 року у Києві міліція намагалася затримати журналістів Тетяну Чорновіл та Ігоря Луценка в ході акції протесту проти вирубки дерев на вул. Дніпроводській (Оболонський район), повідомляє “Українська правда”.

Як розказала Чорновіл у коментарі «Телекритиці», на акції вона та Ігор Луценко діяли як громадські активісти, а не журналісти.

«Молоді хлопці протестували проти вирубки лісу й побили вагончики. Коли вони відходили з місця події, за ними пішла міліція, а ми намагалися стати на перепоні правоохоронцям», - розказала Тетяна Чорновіл.

Затримати Чорновіл міліції не вдалося. Натомість Ігоря Луценка та активіста Віталія Грузинова доставили до Оболонського райвідділку міліції. Як пише видання, деяким активістам завдали тілесних ушкоджень. Зокрема, учасник акції Микола Коханівський потрапив до лікарні.

«На мене вже надягли наручники, але народ не давав мене забрати. У Ігоря (Луценка - ред.) виявилися ключі від наручників, тому я втекла з наручниками на одній руці, а його затримали. Ар'єв (Народний депутат від «Батьківщини». - ТК) домовився з ними, і каже, повертайся, тобі знімуть наручники. Я повернулась і наручники дійсно зняли. І мене поки що не чіпають», - розказала «Телекритиці» Чорновіл.

Народний депутат  від «Батьківщини» Володимир Ар'єв написав на своїй сторінці в Facebook, що затриманих повернули на місце подій, а керівництво Оболонського РУВС пообіцяло забрати з Водогона незаконних забудовників.

Однак, як розказала ТК Чорновіл, активістів знову затримали. Додзвонитися до Ігоря Луценка поки що не вдалося.

Фото - "Українська правда"

Liked the article?
Help us be even more cool!