ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві журналістам "СтопКору" погрожували вогнепальною зброєю

07.11.2016, 11:16

5 листопада у Києві невідомий чоловік, який причетний до нелегального видобутку піску, погрожував застосувати вогнепальну зброю проти знімальної групи інформаційного порталу “Стоп корупції”. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на журналіста “СтопКору” Сергія Медяника.

Інцидент стався поблизу озера Тягле в районі Бортницької станції аерації.

За словами Медяника, знімальна група проекту продовжувала 3 і 5 листопада фільмувати нелегальний видобуток піску на території Києва, зокрема поблизу озера Тягле. Під час спілкування журналістів із представником нелегального бізнесу до них підійшов невідомий чоловік, який виявився причетним до незаконних дій компанії, і почав погрожувати знімальній групі.

“Він заявив, що зараз дістане пістолет і перестріляє нам ноги. Після цього він відійшов, і почав діставати із сумки зброю”, - розповів Сергій Медяник.

За його словами, бізнесмена застерегли, що викличуть поліцію. Після цього він сів в автомобіль і намагався залишити місце інциденту. Прибулі поліцейські намагалися наздогнати машину нападника, але він зміг втекти.

Журналісти “СтопКору” заявили поліції про погрози.

Як повідомляв ІМІ, 28 жовтня у с. Шпитьки Києво-Святошинського району (Київська область) невідомий чоловік напав на оператора порталу “Стоп корупція” Павла Янцена та наніс йому тілесні ушкодження. За цим фактом прокуратура Київської області зареєструвала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) КК України.

Фото - скріншот з відео

Liked the article?
Help us be even more cool!