ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві активісти заклеїли собі роти, протестуючи проти закриття телеканалу ATR

30.03.2015, 12:11

28 березня у центрі Києва на Майдані Незалежності пройшла акція на підтримку єдиного в світі кримськотатарського телеканалу ATR у зв'язку з відмовою Роскомнагляду його перереєструвати, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Акція була організована кримськотатарським молодіжним центром, громадською ініціативою "КримSOS", а також Комітетом із захисту прав кримськотатарського народу.

Учасники акції, в основному, молоді люди, вишикувалися у формі Тангі (родовий герб хана Гірея - ред.), заклеїли рот липкою стрічкою і тримали в руках плакати "Врятуйте ATR" українською, російською, кримськотатарською та англійською мовами.

Вона направили звернення до Президента України і світової спільноти з закликом зробити все для недопущення закриття телеканалу.

"Трагічні події, які відбулися рік тому, нікого не залишили байдужими. Ми стежили за новинами з Криму. І одним з небагатьох джерел правдивої інформації був телеканал ATR, який продовжував свою роботу, незважаючи на тиск з боку нинішньої кримської "влади". ATR довелося заплатити за свою об'єктивність, опинившись під загрозою закриття", - йдеться у зверненні.

Також учасники акції звернули увагу на те, що припинення мовлення є прямою загрозою розвитку кримськотатарської мови, культури та національних традицій.

Акція завершилася виконанням Державного гімну і Гімну кримськотатарського народу. Підтримати співвітчизників прийшла і співачка Джамала.

Як повідомляв ІМІ, керівництво телеканалу АТR неодноразово подавало документи в Роскомнагляд на перереєстрацію, але вони так і не були затверджені. Документи були повернуті вчетверте. Таким чином, телеканал може припинити мовлення 1 квітня. Під загрозою закриття знаходяться і дитячий телеканал “Лялі”, радіо “Мейдан” і “Лідер”, а також новинний сайт “15 хвилин”.

Керівництво першого кримськотатарського телеканалу ATR готове переглянути сітку мовлення і відмовитися від інформаційно-політичного контенту заради збереження медіахолдингу.

Аналогічні труднощі відчувають інші ЗМІ, що входять до медіахолдингу ATR - дитячий кримськотатарський телеканал Lale, FM-радіостанції «Мейдан» і «Лідер», а також інтернет-видання «15 хвилин». Ця проблема обговорювалася в Комітеті ООН з прав людини 16 березня в Женеві.

Liked the article?
Help us be even more cool!