ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Хорватії сотні журналістів протестували проти цензури

04.03.2019, 11:49
Фото - AP/dw

У Загребі (Хорватія) кілька сотень представників ЗМІ провели акцію проти тиску на журналістів та свободу слова. Вони звернулися до уряду, щоб той вплинув на ситуацію, повідомляє DW.

Представники медіа пройшли маршем до Міністерства культури, яке в країні відповідальне за сферу ЗМІ, та провели мітинг на площі, де розташовані будівлі парламенту та уряду.

Захід під назвою “Ви захопили ЗМІ, але ми не відмовимося від журналістики” був організований хорватською журналістською асоціацією, повідомляє агенція AP. У такий спосіб представники медіа вирішили відреагувати на понад 1,1 тисячі судових позовів, що були подані в країні проти журналістів. Учасники акції передали свої вимоги про припинення цензури у ЗМІ хорватському уряду консерваторів, який очолює лідер Хорватського демократичного союзу (HDZ) Андрей Пленкович.

Голова асоціації журналістів Хорватії Хрвоє Зовко наголосив, що уряд країни “ігнорує проблему, оскільки переконаний, що таке ігнорування вирішить проблему”. Проблема із цензурою у ЗМІ в Хорватії опинилася в центрі уваги після того, як хорватський суспільний мовник HRT подав понад 30 судових позовів проти журналістів телеканалу та інших ЗМІ, які скаржилися на цензуру.

Liked the article?
Help us be even more cool!