ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У керівництві німецького мовника RBB вже друга відставка через корупційний скандал

22.08.2022, 11:00
Фото – RBB
Фото – RBB

У керівництві німецького суспільно-правового мовника Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) нова відставка через корупційний скандал. Свою посаду залишила голова Ради телерадіомовлення RBB Фрідерике фон Кірхбах, повідомляє DW.

“Для RBB починається нове життя. Після десяти років роботи на посаді голови Ради телерадіомовлення я воліла б зробити свій внесок у цю справу і надаю для цього свій кабінет”, – сказала фон Кірхбах, яку цитує інформагенція dpa.

Фон Кірхбах очолювала цей наглядовий орган із 2013 року, а з 2007-го була його членом. Тепер її обов'язки тимчасово виконуватиме заступник голови Ради телерадіомовлення Дітер Пінкни. Загалом термін повноважень нинішнього складу цього почесного та незалежного органу спливає наприкінці 2022 року. Рада телерадіомовлення є одним з контрольних органів громадського мовника, що формує його політику та визначає програмну сітку. До складу ради входять представники різних організацій, установ, зокрема й релігійних, асоціацій та політичних сил. Цей орган обирає також і інтенданта мовника, який виконує керівні функції.

Відставка фон Кірхбах – це вже друге вагоме кадрове рішення на тлі скандалу через обвинувачення в корупції, кумівстві та нецільовій розтраті коштів на адресу керівництва RBB, а точніше дотеперішньої інтендантки RBB Патріції Шлезінгер. 15 серпня Рада телерадіомовлення відкликала Шлезінгер з посади інтендантки. 22 серпня другий керівний орган – Адміністративна рада – має розглянути в Берліні питання припинення дії контракту зі Шлезінгер.

Скандал із закидами на адресу Шлезінгер триває вже кілька тижнів, утім сама Шлезінгер заперечує всі звинувачення у свій бік. Крім того, напередодні онлайн-видання Business Insider опублікувало матеріали, що викривають можливі порушення в кадровій політиці Шлезінгер. Нині Берлінська прокуратура проводить розслідування щодо закидів на адресу Шлезінгер.

RBB входить до об'єднання суспільно-правових мовників, відомого як Arbeitsgemeinschaft der öffentlich-rechtlichen Rundfunkanstalten des Bundes або скорочено ARD. Головним джерелом фінансування таких мовників у Німеччині є обов'язкова абонентська плата або телеподаток, що сплачується кожним домогосподарством незалежно від того, чи мають його мешканці телевізор і чи переглядають вони або слухають програми суспільно-правових мовників узагалі. Тож нинішній корупційний скандал спричинив неабиякий резонанс і хвилю критики в німецькому суспільстві.

Liked the article?
Help us be even more cool!