ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Казахстані затримали українську правозахисницю Людмилу Волошину

14.02.2019, 18:16
Фото - Фейсбук FIDU

Італійська федерація з прав людини (FIDU) повідомляє про затримання 14 лютого в Астані (Казахстан) їхньої спостерігачки, українки Людмили Волошиної. Про це йдеться в релізі, який надійшов ІМІ.

Волошина перебуває в Казахстані з Міжнародною моніторинговою місією від Італійської федерації з прав людини.

Згідно з повідомленням, її було затримано о 17:15 за місцевим часом в Астані. В номер готелю “Комфорт”, де проживала Волошина, увірвалися невідомі, які відрекомендувалися працівниками міграційної поліції, але своїх документів не показали.

З високою ймовірністю її затримано працівниками Комітету національної безпеки Казахстану, вважає правозахисниця, волонтерка Італійської федерації з прав людини Наталія Панченко.

Волошина встигла здійснити телефонний дзвінок, який був грубо перерваний. Наразі місце перебування правозахисниці невідоме, вона не виходить на зв’язок.

Згідно з повідомленням, представники місії пов’язують її затримання зі справою казахського судді Маліка Кенжалієва, який розповів їй про те, що його звільнили з посади й тиснуть на нього через вирок, “який був незручний для влади Казахстану”.

Також повідомляється, що міліція затримала в Астані дорогою до українського консульства ще одного українського спостерігача Валерія Явтушенка з його адвокатом Толегеном Шаіковим.

Liked the article?
Help us be even more cool!