ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Казахстані відключили частину телеканалів та онлайн-ЗМІ після повідомлень про вбивство поліцейських

18.07.2016, 17:11

У Казахстані відключили частину телеканалів та онлайн-видань після того, як стало відомо про напад на Районне управління внутрішніх справ (РУВС) в Алмати, де, за попередніми даними, загинуло три людини, включаючи двох поліцейських.

Залишилися працювати російські канали: НТВ, «Росія-24», Перший канал, «РЕН ТВ», «РБК ТВ». На деякий час трансляція «Росії-24» переривалася.

Перестали працювати і деякі популярні онлайн-видання. За інформацією видання, не відкривався Tengrinews.kz, на Nur.kz з'явилося повідомлення про технічні роботи.

«За словами одного з очевидців, перестав відкриватися Твіттер. Ще один користувач з Астани стверджує, що соцмережі і месенджери продовжують працювати», - пише видання

У Міністерстві інформації і комунікацій Казахстану заявили, що недоступність деяких онлайн-сервісів у Казахстані, зокрема месенджерів, пов'язана із занадто високим навантаженням, а блокування не було.

Масове відключення телеканалів у міністерстві пояснили «профілактикою».

«З приводу того, що не працюють телеканали, хотіли б зазначити, що сьогодні проводяться профілактичні та технічні роботи до 17 години», - прокоментував офіційний представник Міністерства інформації і комунікацій Казахстану Арсен Бектас.

Вранці 18 липня в Алмати стався напад на РУВС напроти будівлі Комітету національної безпеки. За попередньою інформацією, невідомий відкрив вогонь з автомата: загинуло троє людей, двоє з них були в поліцейській формі.

У місті оголошено найвищий, червоний рівень терористичної загрози. Поліція попросила жителів не залишати свої будинки.

"Детектор медіа"

Liked the article?
Help us be even more cool!