ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Казахстані українського журналіста звинуватили в незаконній трудовій діяльності

17.09.2018, 10:59
Фото - detector.media

У Казахстані поліція вилучила міграційну карту українського журналіста Олександра Гороховського та пред'явила звинувачення в незаконній трудовій діяльності на території цієї країни. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на місцеве видання Factcheck.kz.

Так, 15 вересня близько 12:00 в м. Уральську поліція перервала тренінг з фактчекінгу, що проводився в межах “Школи журналістики” головного редактора тижневика “Уральський тиждень” Лукпана Ахмедьярова.

У тренінгу брав участь Олександр Гороховський. Поліція вручила українському журналісту повістку на судове засідання, яке відбудеться 17 вересня.

Казахське видання стверджує, що український консул уже зв'язався з Гороховським та йому призначено адвоката.

Як зрозуміло з відео, яке Ахмедьяров опублікував у Facebook, Олександра Гороховського підозрюють через заяву людини на ім'я Талгат Катауов. Чоловік зателефонував у поліцію і повідомив про те, що “тут проводиться семінар про Україну”.

Прес-секретарка посольства України в Казахстані Ірина Блащук у Facebook повідомила, що про це вже відомо консулу України в Казахстані Івану Алмаші. “Гороховський громадянин України – посольство буде захищати його інтереси”, – запевнила Блащук.

У коментарі “Детектору медіа” Ірина Блащук уточнила, що поліцією складений протокол за незареєстровану трудову діяльність. За це правопорушення суд може зобов'язати Гороховського сплатити адміністративний штраф.

Олександр Гороховський – головний редактор проекту “Без брехнi”, медіатренер, автор посібника “Фактчек як тренд журналістських розслідувань: можливості та перспективи”.

Liked the article?
Help us be even more cool!