ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Казахстані оштрафували російського тренера з футболу за жарт про казахську мову

Головного тренера національної збірної Казахстану, а раніше російського футболіста і тренера, Станіслава Черчесова оштрафували через жарти про казахську мову на пресконференції після гри з командою Словенії в Алмати, повідомляє BaigeNews.kz.

Видання оприлюднило відео, на якому під час пресконференції Станіслав Черчесов на запитання журналіста казахською запитав, чи той не французькою говорить. Після “жарту” Чересова журналіст продовжив до нього говорити казахською. Дослухавши запитання, тренер звернувся до людини поруч з проханням перекласти питання. Відповідаючи на нього він звертався до журналіста на “ти”.

Президент Казахстанської федерації футболу Адлет Барменкулов сказав, що “гумор Черчесова, звичайно, виходить за межі”. 

“Я особисто переговорив з ним, пояснив актуальність та пріоритет державної мови. Ми провели з ним бесіду, роботу. Йому виставлено штраф”, – сказав на “круглому столі” у мажилісі (нижня палата парламенту Казахстану – Ред.) Барменкулов.

Як зазначає видання, керівництво Мінтуризму і спорту вимагало від федерації надати офіційні пояснення щодо відео, яке розповсюджується в мережі. У документі зазначено, що державна мова, відповідно до Конституції Республіки Казахстан та Закону “Про мови”, має особливий статус, і всі громадяни зобов'язані виявляти до неї належну повагу.

Такоє міністерство вимагало провести роз'яснювальну роботу з тренером щодо необхідності шанобливого ставлення до державної мови.

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Kazakhstan Football Federation (@kff_resmi)

З серпня 2016-го до липня 2021-го Чересов був головним тренером збірної Росії з футболу. Російський футбольний союз розірвав з ним контракт, бо вважав його роботу незадовільною.

Liked the article?
Help us be even more cool!