ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Казахстані хочуть заборонити символи підтримки війни Росії проти України

Фото - Reuters/ВВС
Фото - Reuters/ВВС

У Казахстані хочуть заборонити товари з “етнополітизованою символікою”. З такою ініціативою уряду виступила генеральна прокуратура країни, повідомляє Ехо Кавказу.

Йдеться, зокрема, про атрибутику ПВК “Вагнер”, написи “Армія Росії”, “Ввічливі люди”, а також символи підтримки Росії у війні проти України – літери Z та V.

Прокурор відділу захисту суспільних інтересів зазначив Куат Бапінов, що “окремими представниками різних етносів у суспільному полі демонструється різна етнічна символіка”, що спричиняє неоднозначну реакцію у суспільстві.

Прокуратура запропонувала уряду заборонити виготовлення, перевезення та розповсюдження в Казахстані продукції із символами, які використовуються протиборчими сторонами у збройних конфліктах. За поширення в країні зазначеної продукції пропонується запровадити адміністративну відповідальність.

Також під заборону можуть потрапити емблеми Робочої партії Курдистану і Східного Туркестану.

Літери Z та V вважаються символом російського вторгнення на територію України. Їх неодноразово використовували на акціях на підтримку війни, зокрема за участю дітей. наносять на російську техніку. 

Казахстан офіційно не заборонив демонстрацію букв Z та V як символів підтримки війни. Проте власників автомобілів із відповідними наклейками штрафували за адміністративною статтею про порушення правил експлуатації транспортних засобів.

За псування символу Z у Росії загрожує штраф. Наприклад, вже штрафували за кидок фарбою та плювок, пише видання.

Liked the article?
Help us be even more cool!