ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Каїрі поліція затримала чотирьох співробітників турецького інформагентства Anadolu

17.01.2020, 11:06
Фото – aa.com.tr
Фото – aa.com.tr

У Каїрі (Єгипет) поліція затримала чотирьох співробітників турецького інформаційного агентства Anadolu під час рейду в офісі. Про це повідомляється на сайті Anadolu.

Як пише видання, співробітники поліції вимкнули камери стеження та інтернет в офісі. Обшуки в приміщенні продовжилися до ранку 15 січня. У співробітників агентства забрали посвідчення особи, мобільні телефони та комп'ютери, припинили спроби зв'язатися з центральним офісом агентства і членами сімей.

Водночас поліцейські відмовилися надати будь-яку інформацію адвокатові каїрського офісу Anadolu, який прибув на місце після початку рейду. Він був видворений з офісу, після чого обшук продовжився.

“Опівночі поліція відпустила одну зі співробітниць, громадянку Єгипту. Чотирьох співробітників, зокрема одного громадянина Туреччини, протримали в офісі до ранку. Вранці поліція відвезла їх у невідомому напрямку”, – пише видання.

Серед затриманих – менеджер Anadolu Хілмі Балджі, громадяни Єгипту Хусейн аль-Каббані та Хусейн аль-Аббас і працівник Фонду політичних, економічних і соціальних досліджень (SETA) Абделсалам Мухаммед. 

Пізніше заступник гендиректора, головний редактор Anadolu Метін Мутаноглу повідомив, що затриманих співробітників агентства допитує єгипетська прокуратура.

За його словами, МВС Єгипту повідомило офіційному місцевому ЗМІ, що причиною затримання працівників Anadolu стала “діяльність агентства проти інтересів Єгипту”, а також поширення нібито неправдивої інформації, “створення загрози національній безпеці Єгипту” і “формування негативного іміджу країни за кордоном”.

Генеральний директор агентства Anadolu Шенол Казанджі вимагав негайного звільнення співробітників агентства.

“Позиція офіційного Каїра щодо співробітників ЗМІ є неприпустимою. Влада Єгипту повинна негайно відпустити співробітників каїрського офісу АА”, – сказав Казанджі.

Liked the article?
Help us be even more cool!