ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Канаді обдумують, як зобов’язати соцмережі видаляти екстремістський контент

27.03.2019, 16:00
Фото - news.t1.ua

Канада ретельно вивчає можливість законодавчого примусу соціальних мереж до видалення екстремістського контенту. Про це розповів міністр громадської безпеки Канади Ральф Гудейл, повідомляє Укрінформ з посиланням на Global News.

“Ми дуже-дуже уважно приглядаємося до цього. Це питання обговорювалося на міністерському рівні під час зустрічі членів “П’яти очей”, а також G7, коли довгі дискусії велися навколо того, як нам заохотити соціальні мережі швидше та ефективніше розбиратися з токсичними комунікаціями, що закликають до насильства та ненависті й, очевидно, завдають значної шкоди суспільству”, - прокоментував Гудейл можливість ухвалення законодавства, що зобов’язало б соцмережі видаляти екстремістські матеріали.

Він наголосив, що Канада “розгляне всі наявні механізми, аби ефективно дати цьому раду”.

“Коли керівники соціальних мереж приходять на міністерські зустрічі, то зазвичай наводять багато прикладів того, як швидко вони вирішили певні проблемні питання, та розповідають про технології, що дозволяють миттєво реагувати. Вони стверджують, що роблять усе, що можуть. Однак громадськість починає втрачати терпимість до аргументу “робимо все, що можемо”, вона хоче ефективних дій”, - зазначив міністр.

Гудейл також закликав більші й заможніші компанії ділитися своїми технологіями в цій сфері з меншими, аби разом діяти якомога ефективніше.

“Ми мусимо знайти спосіб, як ідентифікувати такий контент швидко, ще до того, як він був опублікований, й прибирати його”, - зауважив він.

Водночас, на переконання міністра, відповідні законодавчі зміни не потребують тривалого часу для ухвалення.

“Ми хочемо ретельно обдумати проблему, але це не означає, що робитимемо це довго”, - підсумував Гудейл.

Liked the article?
Help us be even more cool!