ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кам’янському помер головред газети "Антимафия" (оновлено)

14.04.2017, 14:38

14 квітня у ЗМІ міста Кам’янське (Дніпропетровська область) з'явилася інформація про смерть місцевого правозахисника і журналіста Станіслава Мілославського, який випускав газету “Антимафия” і був керівником правозахисної організації “Антимафия”. Інформацію про смерть підтвердив головний лікар швидкої допомоги. Про це повідомляє сайт міста Кам’янське 5692.com.ua.

За словами головного лікаря лікарні швидкої медичної допомоги Сергія Васильченка, Станіслав Мілославський помер два дні тому в лікарні. Причину смерті головлікар не назвав, посилаючись на лікарську таємницю. Зараз тіло Станіслава Милославського знаходиться в лікарні. Станіславу Мілославському було 62 роки.

В коментарі представниці ІМІ у Дніпропетровській області головний редактор газети “Город 5692” Сергій Гузь повідомив, що напередодні смерті Мілославський був шпиталізований до лікарні швидкої допомоги. За його словами, у Станіслава Мілославського була хвороба Паркінсона, вже був інсульт.

“Єдине, що нам підтвердили у лікарні, це те, що Станіслав був шпиталізований до лікарні швидкої допомоги напередодні своєї смерті. І два дні тому він помер. Але причину смерті лікар нам не повідомив. У Станіслава раніше вже був інсульт, у нього була хвороба Паркінсона та інвалідність. Всі ці інциденти, що трапилися з ним, погіршили ситуацію з його здоров’ям. Але треба дочекатися коментарів медиків. Вночі, 31-го березня, коли підпалили друкарню і Станіслав встиг забрати увесь випуск газет, вранці на нього напали та відібрали увесь тираж. Тоді вранці він приїхав на сесію міськради і звернувся до депутатів. У нього були видні поранення губ, але він не говорив і не заявляв про те, що до нього було застосоване фізичне насилля. Натомість, він виглядав дуже деморалізованим та заляканим. Він сказав тоді, що почувається у небезпеці. Але правоохоронці кажуть, що по тому випадку він навіть не написав заяви до поліції”, - розповів Гузь.

8 квітня Станіслав Мілославський на сесії міськради заявив, що кілька годин тому на нього напали невідомі і відібрали весь тираж газети “Антимафия”. Як він розповів, на нього напали троє невідомих, двоє з яких були в балаклавах, а один свого обличчя не приховував. Нападники силою забрали всі газети і зникли в невідомому напрямку.

Виданню 5692 Мілославський розповів, що помітив за собою стеження ще з вечора 7 квітня, та заявив, що не збирається припиняти свою роботу і планує надрукувати новий тираж “Антимафии”.

В коментарі представниці ІМІ дружина Мілославського Ірина зазначила, що у її чоловіка виявили запалення легенів. Вона вважає, що все сталося через тиск, який чинився на нього.

“У неділю (9 квітня - ред.) його шпиталізували у лікарню. У нього виявили запалення легенів. Він втратив свідомість та впав, зламав два ребра. Він був у реанімації до вчора. І от вчора в обід мені зателефонували та сказали, що він помер. Зупинилося серце. Я впевнена, що все це через тиск, який коївся на нього. Він страшно переживав. Це нервовий стрес за нервовим стресом. Після того, як підпалили друкарню, він лише одного разу вийшов на вулицю. Я впевнена, що це все сталося через нерви”, - зазначила Ірина Мілославська.

В поліції представниці ІМІ зазначили, що він не звертався за фактом нападу на нього 8 квітня. “Після його заяви у міськраді до нього викликали групу для оформлення заяви, але він відмовився її писати. На питання, для чого ж він прийшов у міськраду та повідомив про те, що сталося, відповів - з метою інформувати”, - зазначила старша інспекторка сектору моніторингу відділу поліції у м. Кам’янське Олена Тімченко.

Як повідомляв ІМІ, 25 лютого у місті Кам’янському (Дніпропетровська область) згорів автомобіль Citroën C5, який належить правозахиснику, видавцеві, редактору газети “Антимафия” Станіславу Мілославському.

31 березня у місті Кам'янське (Дніпропетровська область) невідомі закидали будівлю міської друкарні “коктейлями Молотова”. Директорка друкарні Тетяна Кулінич заявила, що пов’язує інцидент із друком газети “Антимафия”.

На фото - Станіслав Мілославський після нападу, фото - 5692.com.ua

Liked the article?
Help us be even more cool!