ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Камеруні журналістку, яка опублікувала розслідування, заарештували за підозрою у "розповсюдженні фейків"

19.12.2018, 11:44
Фото - washingtonpost.com

У Камеруні арештували журналістку Мімі Мефо Такамбу після того, як вона опублікувала на своїй сторінці у Facebook розслідування вбивства американського місіонера. У публікації журналістка звинуватила у вбивстві американця військових Камеруну. Влада затримала її та звинуватила у “розповсюдженні фейків”. Про це повідомляє Громадське з посиланням на The Washington Post.

Раніше у Камеруні вбили місіонера з американського штату Індіана, який приїхав з сім’єю в країну за 12 днів до загибелі.

Журналістка розслідувала цю справу і з’ясувала, що в громадянина США стріляли співробітники військового правління Камеруну. Після публікації посту журналістку арештували, звинувативши в “розповсюдженні фейкових новин”.

Згідно з законом країни, будь-кому заборонено публікувати б будь-яку новину “без можливості доказу її правдивості або без інших важливих доказів вірити в те, що новина - правда”.

Наразі правоохоронці країни не встановили, хто причетний до вбивства американця.

Справа Мефо особливо чутлива, зазначає The Washington Post, оскільки камерунська влада побоюється, що вбивство американця може зірвати зв'язки з Вашингтоном - ключовим партнером з питань безпеки.

Близько 300 військових США перебувають у далекому північному регіоні країни, де вони навчають і допомагають камерунським військам боротися з бойовиками Боко-Харам.

Liked the article?
Help us be even more cool!