ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Житомирі та Харкові заборонили акцію на підтримку ТВі. Але мітинги відбулися

08.09.2012, 05:28
Житомирський окружний адмінсуд заборонив проведення 8 вересня акції на підтримку ТВі. Про це на своїй сторінці в мережі Facebook повідомляє організатор акції Іван Фурлет, передає "Українська правда".
Позов до суду подали виконавчий комітет Житомирської міськради і управління Міністерства внутрішніх справ в Житомирській області.
Проте, незважаючи на заборону суду, повідомляє Радіо Свобода, у Житомирі організатори провели акцію «Захисти ТВі – підтримай свободу слова!». Акція відбулася не в тому місці, де її планували провести раніше (Соборна площа, 1), а трохи далі – біля фонтану на Соборній площі. Участь в акції взяло близько 100 осіб: студентів, активістів громадської організації «Демократичний альянс» та Житомирської обласної організації ВО «Свобода».
Крім того, акцію на підтримку ТВі заборонили у Харкові. Харківський окружний адмінсуд задовольнив позов міськради і заборонив проведення акції на підтримку ТВі на площі Свободи в Харкові, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
Проте мітинг відбувся в саду Шевченка біля пам'ятника Кобзареві. В мітингу взяли участь до ста осіб.
Люди прийшли з державними прапорами і плакатами "Хочу ТВі, А / ТВК" (А / ТВК - незалежний від влади харківський канал, зниклий з ефіру у вересні минулого року), "ТВiй Харків", "Харків, вставай на захист ТВі!". Ряд плакатів обігравали популярні в інтернеті сюжети з бабусею і котом ("Дізналася, Що відключілі ТВі - взяла кота, прийшла на площа") і язиком-мовой (на плакаті "Неможна просто тік взяти и закрити канал чесну новин ТВі" поруч з портретом прем'єр -міністра написано "міжна").
"Це не політичний мітинг, жодна політична сила його не організовувала - вийшли люди небайдужі, які хочуть зберегти свою свободу і жити вільно у своїй країні, а не так, як нав'язує наша влада", - підкреслив учасник акції, співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров .
"Для нас дуже важливо, щоб не тільки харків'яни та мешканці України, але і влада побачила, що просто так їм з рук не зійде чергове утиск свободи слова ... Ми продемонстрували, що Харків теж хоче бачити. Надалі ми, можливо, почнемо планувати більш активні дії, щоб не сталося з ТВі те, що сталося з нашими опозиційними каналами ", - зазначила організатор акції Вікторія Черевко.
Учасники мітингу прийняли резолюцію, в якій зажадали, зокрема, припинити переслідування незалежних ЗМІ і тиск на журналістів, відновити мовлення ТВi в повному обсязі, припинити цензуру в ЗМІ і відправити у відставку членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення.
 
Liked the article?
Help us be even more cool!