ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Житомирі суд оштрафував на 1,7 тис грн власницю готелю, яка напала на журналістів

22.09.2016, 11:22

Богунський районний суд міста Житомира оштрафував на 1,7 тис. грн власницю розважального комплексу “Хвиля” Євгенію Волинець, визнавши винною у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів. Таке рішення суд ухвалив 21 вересня, повідомляє Житомир.info.

“Визнати Волинець Євгенію Дорофіївну винуватою у вчиненні злочинів, передбачених ст.ст.171 ч.1, 347-1 ч.1 КК України та призначити покарання: за ст.171 ч.1 КК України – штрафом у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; за ст.347-1 ч.1 КК України – штрафом 55 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Відповідно до ст.70 ч.1 КК України за сукупністю злочинів визначити остаточне покарання шляхом часткового складення призначених покарань у вигляді штрафу у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 1700 (одна тисяча сімсот) грн”, - йдеться в ухвалі суду.

Крім того, суду постановив стягнути на користь держави з Волинець процесуальні витрати за залучення експерта в сумі 491 грн 04 коп. “Речові докази: диски з відеозаписами – залишити у матеріалах провадження; пальто – повернути потерпілій Кухарчук (Черпицькій) Я.О.; мікрофон та радіосистему – повернути потерпілому Антипенко О.Ю”, - зазначається в ухвалі суду.

Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду Житомирської області протягом 30 днів з дня проголошення.

Як повідомляв ІМІ, 29 жовтня 2015 року власниця готельно-оздоровчого комплексу “Хвиля” Євгенія Волинець напала на знімальну групу Житомир.info під час зйомки сюжету про пожежу. Спочатку охоронець не пускав їх на територію, потім прибігла хазяйка, відібрала у журналістів базу і мікрофон, порвала дріт.

Через деякий час Волинець напала на знімальну групу каналу СК-1, зокрема на журналістку Яну Кухарчук (Черпицьку) та побила журналістку Житомир.today Марію Маслюківську.

За фактом перешкоджання журналістській діяльності у поліції відкрили кримінальне провадження за 171 статтею.

9 грудня 2015 року власниці готельно-оздоровчого комплексу “Хвиля” Євгенії Волинець, яка 29 жовтня 2015 року напала на знімальну групу Житомир.info під час зйомки сюжету про пожежу комплексу, оголошено про підозру.

29 січня 2016 року житомирська поліція направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно власниці готельно-оздоровчого комплексу “Хвиля” Євгенії Волинець, яка напала на знімальну групу Житомир.info під час зйомки сюжету про пожежу комплексу.

Волинець пред’явлено звинувачення за двома статтями Кримінального кодексу. “Обвинувачення пред’явлено по двом статтям Кримінального кодексу: 171 стаття “Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста” і стаття 347 з позначкою 1 “Умисне знищення чи пошкодження майна журналістів”.

Житомир.info: Заборонити проводити зйомку, вирвати мікрофон та обматюкати журналістів у Житомирі «коштує» 1700 грн

Liked the article?
Help us be even more cool!