ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Грузії ведучий телеканалу "Руставі-2" облаяв Путіна в прямому ефірі

08.07.2019, 10:48
Фото – скриншот з відео Oleg-Sandro Panfilov

Ведучий грузинського телеканалу “Руставі-2” Георгій Габунія в прямому ефірі своєї авторської програми "P.S." облаяв президента Росії Володимира Путіна, повідомляє Громадське.

“Я хочу передати величезний привіт нашому великому другу, президенту Росії Володимиру Володимировичу Путіну... На нашій красивій землі немає місця такому вбогому створінню, такому виродку, як ти. Ти — смердючий окупант. Пішов ти в ж**у, Володя. Іди на *** разом зі своїми рабами”, — сказав, зокрема, Габунія у своєму зверненні до Путіна.

Після таких висловлювань Габунії біля будівлі телеканалу зібрався мітинг проросійських активістів, які вимагали звільнити телеведучого. 

Невдовзі генеральний директор “Руставі-2” Ніка Гварамія засудив такі заяви Габунії в прямому ефірі.

“Телеканал “Руставі-2” не поділяє форми, у якій ведучий одного з головних політичних ток-шоу Грузії Георгі Габунія звернувся до Путіна. Інтереси нашої Батьківщини – найважливіше для нашого телеканалу. Тому будь-який напад на ворога країни №1 Володимира Путіна – виправданий. Але існують червоні лінії. Телеканал категорично не поділяє форми, в якій Габунія звернувся до Путіна”, – йдеться в заяві гендиректора телеканалу.

Також Гварамія заявив про тимчасове припинення мовлення телеканалу, оскільки співробітники “Руставі-2” перебувають у небезпеці через атаки з боку протестувальників. Зранку 8 липня канал відновив роботу.

На заяви Габунії вже відреагувала і влада Грузії. Так, прем’єр-міністр країни Мамука Бахтадзе назвав висловлювання телеведучого “огидним провокаційним актом і спробою дестабілізації в країні”. Президентка країни Саломе Зурабішвілі також засудила такі висловлювання.

“Патріотизм – це щось інше, і інтереси країни не є агресивними, такими, що дестабілізують, і безладними. Наш шлях – це мирний шлях, наша перспектива – Європа, наша сила – стабільність. Розпалювання зовнішньої конфронтації й напруженості в регіоні неприпустимо з нашого боку”, – написала вона у Facebook.

МЗС Грузії також розцінює виступ журналіста як спробу створити напругу у відносинах між країнами.

Нагадаємо, 20 червня в Тбілісі почалися масові акції протесту. Протестувальники вимагали відставки голови парламенту Іраклія Кобахідзе, глави МВС Георгія Гахар і глави Служби безпеки Вахтанга Гомелаурі через візит російських депутатів до Тбілісі. Невдоволення громадськості викликало те, що російський депутат, член Комуністичної партії Сергій Гаврилов сидів у кріслі голови парламенту Грузії, коли виступав на сесії Міжпарламентської асамблеї православ'я. Це також викликало обурення групи парламентаріїв, які зірвали засідання.

Liked the article?
Help us be even more cool!