ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Херсоні затримали агента ФСБ, який створив власну мережу інформаторів, – СБУ

Контррозвідники Служби безпеки України затримали агента ФСБ, який створив власну мережу з-поміж 10 інформаторів у регіоні.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За матеріалами справи, всі вони були місцевими жителями, які підтримували війну РФ проти України. Вони передавали до РФ інформацію про підрозділи ЗСУ в прифронтових районах Херсонської області. Зокрема, намагалися виявити можливі бойові позиції реактивних систем залпового вогню "Град" та іноземних гаубиць М777.

"Усі зібрані дані вони мали передавати резиденту, а той мав надсилати їх своєму куратору з ФСБ. Співробітники СБУ своєчасно викрили мережу і затримали її керівника на гарячому під час спроби передачі інформації агресору", – розповіли в СБУ.

Агент також місцевий житель. За даними слідства, до поля зору російської спецслужби потрапив ще на початку "нульових". Тоді він часто приїздив до РФ у власних справах. Згодом на нього вийшов представник ФСБ і запропонував негласну співпрацю.

"Для "переконливості" своїх намірів російська спецслужба навіть видала своєму резиденту так звану "перепустку" для безперешкодного пересування по території Росії. Ще до початку повномасштабного вторгнення він повернувся в Україну і влаштувався в одну з приватних охоронних фірм у Херсоні. Після 24 лютого 2022 року на зв’язок з ним дистанційно вийшов представник ФСБ і визначив основні завдання у війні проти України", – додали в СБУ.

Під час обшуків у чоловіка виявили засоби комунікації, через які він контактував з агресором. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру в держзраді. Нині він під вартою. Чоловікові загрожує довічне ув’язнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!