ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Херсоні екс-нардеп скаржиться правоохоронцям на журналіста "МОСТу" через статті про нього

25.11.2014, 11:24

Головного редактора херсонського інтернет-видання “МОСТ” Сергія Нікітенка звинувачує у наклепі та зламі сторінки ВКонтакте екс-народний депутат та керівник Херсонської міської профспілкової організації “Народний контроль” Сергій Кириченко. Про це Нікітенко розповів ІМІ.

Як розповів Нікітенко, такі напади від Кириченка він пов’язує зі своїми публікацями про Кириченка на своєму сайті. “Ми постійно пишемо про про колишнього нардепа, та його антиукраїнську діяльність, що викликає його невдоволення, і як результат звернення до правоохоронних органів. Правоохоронці просять дати пояснення, по суті справи, і на цьому все закінчується. Вважаючи його звичайним міським божевільним, інші ЗМІ не приділяють його вибрикам уваги, що, на нашу думку, є неприпустимим”, - зазначив Нікітенко.

Журналіст розповів, що 4 липня вийшов його матеріал “Старый конь на борозде херсонских сепаратистов”, у якій він пише про антиукраїнську діяльність Кириченка.

Після виходу цієї статті, 5 липня Сергій Кириченко написав заяву у СБУ в Херсонській області. У заяві він зауважив, що Нікітенко через ЗМІ поширює наклепи на нього, де, зокрема, наводить цитати зі статті Нікітенка від 4 липня.

“... під авторством С.Нікітенка з’явилася інформація про те, що ніби я очолюю якусь «тоталітарну секту КОБ, координую її дії, як і дії інших груп, які приїзджали із районів в Херсона на мітинг 1 березня» (проросійський мітинг - ред)...”, - йдеться у заяві.

Також Кириченко зазначив, що під час сесії Херсонської міської ради однодумець Нікітенка вдарив його ногою у грудину, перешкоджаючи його спілкуванню з Нікітенком. Про що Кириченко написав заяву до Суворовського РВ ХМВ УМВС України в Херсонській області.

Таким чином, Кириченко просить обласні СБУ розпочати за вищенаведеними ним фактами досудове розслідування та визнати його потерпілим від кримінального злочину, передбаченого ст.ст.161, 258, 258-1, 258-3, 258-5, 259 КК України.

Нікітенко, коментуючи нібито побиття Кириченка, зазначив: “Екс-нардеп декілька разів писав заяви в міліцію про нібито побиття його в будівлі міськради, вказуючи мене як свідка, хоча ні я, ані інші люди не бачили, щоб Кириченка били в міськраді”.

Крім того, Кириченко звинуватив Нікітенка у зламі його сторінці ВКонтакте, хоча як повідомив ІМІ журналіст, він в цей час знаходився на Львівському медіафорумі.

Нікітенко вважає, що Кириченко скаржиться на нього, бо “МОСТ” пише про нього: “Це місцевий сепаратист. Частий гість АННА-ньюз і інших смітників. Він проводив сепаратистські мітинги, за які був битий. Ми постійно про нього пишемо, ну він і образився”.

Як зауважує Нікітенко, з початку анексії Крима Кириченко розпочав “бурхливу діяльність, яка, на нашу думку, грала на руку ворогу”. “Разом з однодумцями проводив низку мітингів, начебто соціальної направленості, а насправді вони створювали “картинку” для ворожих ЗМІ. Відеокадри з їх мітингів облітали всі “специфічні” ЗМІ Россії, де розповідали про жахи хунти. Не знайшовши прихильників у Херсоні, Сергій Кириченко почав вербувати мітингарів у Запоріжжі. В ході одного з таких мітингів його банально побили”, - розповів Нікітенко.

Liked the article?
Help us be even more cool!