ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Херсоні депутати облради видалили журналістів з відкритого зібрання

30.08.2016, 12:42

Депутати Херсонської обласної ради проголосували за те, щоб видалити представників засобів масової інформації з відкритого депутатського зібрання, яке зібралося замість позачергової сесії. Таке рішення депутати ухвалили 30 серпня, повідомляє Мост.

Як пише видання, через 30 хвилин після початку засідання перший заступник голови облради Василь Зеленчук (Радикальна партія Олега Ляшка) повідомив, що засідання закрите, і попросив журналістів піти. “Далі ми будемо проводити засідання без преси”, - повідомив він.

Після того як частина журналістів вирішила залишатися, депутат від Укропу Олександр Шумей заявив, що можна проголосувати за те, щоб визнати збори тимчасовою контрольною комісією і проголосувати за проведення її в закритому режимі.

При цьому, пише видання, голова фракції Опозиційний блок Василь Федін заявив, що приховувати депутатам нема чого, і якщо преси буде небагато, то немає потреби когось видаляти.

“Справа в тому, що тут буде обговорюватися питання про скасування сесії, і мені б хотілося... Тут просто будуть особистості звучати, так, і ми хотіли б, щоб все це було згідно етики”, - заявив Василь Зеленчук.

Після цього він поставив питання про видалення журналістів на голосування, і особисто провів журналістів до виходу.

При цьому депутат від “Батьківщини” Владислав Мангер зауважив, що незадоволений якістю херсонської журналістики. “Якби це були журналісти, а так - погань перефарбована”, - заявив він.

Як повідомляє представник ІМІ у Херсонській області, на заході були близько 40 представників ЗМІ і майже всі вони залишили зібрання після наполегливого заклику Василя Зеленчука. Залишились лише чотири журналісти, які вийшли тільки після того, як депутати проголосували за їхнє видалення. Після цього зібрання все одно припинилося, оскільки хтось повідомив про “замінування” будівлі облради.

Фото - скріншот з відео Сергія Нікітенка

Liked the article?
Help us be even more cool!