ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Генічеську таксисти напали на журналіста, який знімав їхню акцію протесту

23.03.2018, 11:05
Фото - "Новий Візит"

22 березня у Генічеську Херсонської області нелегальні таксисти напали на редактора місцевого інтернет-видання “Новий Візит” Геннадія Осьмака. Журналісту погрожували, ображали, намагалися вирвати і розбити телефон, а також порвали куртку. Про це повідомляється на сайті видання.

Інцидент стався на площі біля райдержадміністрації, де зібралися на акції протесту близько 100 нелегальних таксистів з Чонгара і Новоолексіївки. Як пише видання, чоловіки вели себе агресивно, кричали, погрожували влаштувати безлади і “революцію”.

В цей час редактор видання спробував зняти на телефон відео події, але мітингувалькам це не сподобалося. Від натовпу відділилися близько 10 осіб і атакували журналіста, перешкоджаючи його професійній діяльності. Заклики припинити незаконні дії на них не діяли.

Як пише видання, журналіста ображали та погрожували в присутності співробітників правоохоронних органів, які просили редактора не провокувати присутніх.

Тільки після втручання поліції, особливо агресивних чоловіків вдалося відтіснити від журналіста. Проте вже на відстані кілька людей продовжували викрикувати образи, погрози і кидали в бік журналіста якісь предмети.

“Таке вперше відбувається за 27 років моєї роботи в ЗМІ Генічеського району. Напад пов'язую виключно зі своєю професійною діяльністю. Неодноразово ми писали про свавілля нелегальних таксистів на адмінкордоні з Кримом. Це не подобається тим, хто працює нелегально, без сплати податків. Як бачимо, безкарність породжує вседозволеність. Фактичні, в районі працює добре організована ОЗУ, яке ще й дозволяє собі ставити ультиматуми владі і силовикам”, - так прокоментував подію редактор “Нового Візиту” Геннадій Осьмак.

У зв'язку з перешкоджанням законній професійній діяльності, журналіст подав заяву в поліцію.

В коментарі ІМІ Геннадій Осьмак повідомив, що за фактом інциденту подав до поліції заяву за 171 статтею Кримінального кодексу України.

Він розповів, що чоловіки поводилися дуже агресивно щодо нього, проте до побиття не дійшло.

“Вони погрожували мене побити, але поліція завадила їм це зробити. У них не вийшло, бо мене поліція огородила від них. Лише хапали за руки, телефон, куртку порвали, ну хапали лише. До побиття не дійшло, хоча дуже агресивні були”, - розповів він.

Також він зазначив, що поліцейські просили його не провокувати таксистів, хоча, наголосив Геннадій Осьмак, він не провокував. “Я почав обурюватися, що я виконую свою професійну діяльність. Потім я почав вимагати, і вони (поліція - ред.) втрутилися і огородили мене від них”, - розповів журналіст, зазначивши, що після цього пішов з місця події.

Liked the article?
Help us be even more cool!