ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові затримали чоловіка, який у соцмережах закликав до створення "Новоросії"

27.09.2016, 11:13

У Харкові прокуратура області оголосила підозру 39-річному мешканцю міста, який  у соцмережах закликав до створення на території України так званої “Новоросії”. Про це повідомляється на сайті прокуратури Харківської області.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Павло Угровецький, чоловіку інкримінується розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, та незаконному придбанні і зберіганні вогнепальної зброї, боєприпасів (ч. 1 ст. 110, ч. 1 ст. 263 КК України).

“Наразі встановлено, що чоловік, підтримуючи ідею від'єднання окремих регіонів України та порушення державного устрою і конституційного ладу в Україні, здійснював публічні заклики до вчинення умисних дій, направлених на зміну меж кордону країни. Зокрема, на своїй персональній сторінці у соціальних мережах він розповсюджував інформацію, що пропагувала та містила заклики захоплення державної влади та розпалювання національної ворожнечі, інше”, - пояснив Угровецький.

Крім того, зловмисник придбав та зберігав удома автомат Калашникова та бойові патрони до нього.

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Максимальна санкція статті передбачає 7 років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!