ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові суд виправдав перевізника тітушок, причетних до побиття журналістів СТБ

12.07.2016, 11:06

8 липня Червонозаводський районний суд Харкова виправдав директора ТОВ “Автотранспортне підприємство “Карусель” Павла Собчука, який надав транспорт для перевезення тітушок до Академії внутрішніх військ МВС України у лютому 2014 року, через що знімальну групу СТБ жорстоко побили.

Як повідомляється на сайті прокуратури Харківської області, чоловіку інкримінували пособництво у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів та хуліганстві, яке супроводжувалося нанесенням тілесних ушкоджень (ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 171, ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 296 КК України). Прокуратура зазначає, що оскаржуватиме вирок суду.

В ухвалі суду, повідомляє Інтерфакс-Україна, зазначено: “Визнати Собчука Павла Вікторовича невинним в пред'явлених йому звинуваченнях за ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 171, ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 296 (перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів та хуліганстві, яке супроводжувалося нанесенням тілесних ушкоджень - ред.) КК України і повністю його виправдати”.

Оголошення вироку відбувалося за відсутності обвинуваченого і потерпілих (кореспондентки СТБ Марії Малевської і оператора СТБ Олександра Бринзи).

Група підтримки обвинуваченого відреагувала на резолютивну частину вироку оплесками і схвальними радісними вигуками.

Як зазначає Громадське радіо, журналісти СТБ подавати апеляцію не будуть. “Не бачу в цьому сенсу, це втрачений час. Я не збираюся подавати апеляцію, тому що просто не вірю в результат”, - сказала журналістка Марія Малевська, яка разом з оператором Олександром Бринзою постраждала у лютому 2014 року. Головною претензією до суду вона вважає відсутність звинувачень до представників влади Харкова. На її думку, керівник АТП виступив у справі “цапом відбувайлом”.

Як повідомляв ІМІ, 19 лютого 2014 року в Харкові під час зйомок силовиків побили оператора телеканалу СТБ Олександра Бринзу. Журналістка СТБ Маша Малевська, яка працювала разом з Бринзою у парі, повідомила, що оператора побив “Беркут”. Лікарі наклали йому чотири шви.

19 лютого активісти Євромайдану у Харкові впродовж дня блокували будівлю Академії внутрішніх військ, перешкоджаючи тим самим відправці курсантів на Майдан у Київ. Увечері до місця події прибули представники правоохоронних органів і непізнані особи спортивної статури. Тітушки усі були одягнені в салатові жилети, мали в руках палиці. Правоохоронці ніяк не реагували на побиття журналістів.

Прокуратура не знайшла доказів побиття журналістів телеканалу СТБ співробітниками спецпідрозділу “Беркут” біля будівлі Харківської академії внутрішніх військ, що сталося 19 лютого. Розслідування за фактом побиття було закрите.

На фото оператор СТБ Олександр Бринза, фото - Медіапорт

Liked the article?
Help us be even more cool!