ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові проросійські протестувальники побили журналіста "Надзвичайних новин"

25.03.2014, 14:37

23 березня у Харкові проросійські протестувальники побили журналіста програми «Надзвичайні новини» телеканалу ICTV В'ячеслава Маврича. Про обставини інциденту Маврич написав у своєму Facebook.

Як повідомляє Медіапорт, в цей день у місті одночасно розпочалися два акції - прихильників Євромайдану та проросійських активістів. Після мітингу активісти розділилися. Одна частина людей пішла до російського і польського генконсульства. Друга - влаштувала ходу до обласних управлінь МВС та СБУ і Харківської міськради.

Знімальна група телеканалу супроводжувала протестувальників на шляху до Харківської міськради. На площі Конституції журналісти стали свідками конфлікту, а потім і самі піддалися нападу.

Маврич у Facebook написав, що знімальна група “Надвзичайних новин” зафіксувала хлопця, який провокував проросійських мітингувальників. Коли міліція припинила спроси самосуду над хлопцем з боку мітингувальників, “тоді люди з георгіївськими стрічками переключилися вже на нас”.

За словами Маврича, накинулися приблизно п'ять-шість чоловік. Закривали об'єктив, били руками по апаратурі, хапали за одяг і заламували руки. Від журналістів мітингувальники вимагали сказати, який телеканал вони представляють: український чи російський.

“Дізнавшись, що український - взялися бити по спині ногами. Разів чотири потрапили. У цей момент підбігли співробітники міліції, відтіснили агресорів, прикрили нас собою. Під міськраду ми поверталися під розлючені крики «Вали в свій Київ!» і «Як ти, бендеровець, в очі дідові дивитися будеш!». Хотіли продовжити зйомку, але за нами по п'ятах ходили чоловіки з георгіївськими стрічками - закривали об'єктив, поливали добірним матом”, - написав журналіст.

Міліціонери допомогли журналістам вийти з натовпу і відвели їх на безпечну відстань. Марвич написав, що обійшлося без синців. Апаратура залишилася ціла. Звертатися із заявою в міліцію кореспондент не планує - каже, що не бачить сенсу.

Міліція проводить перевірку за фактом нападу на журналістів. Як уточнила начальник відділу зв'язків з громадськість ГУМВС в Харківській області Наталія Захарова, кримінальне провадження поки не відкрито. Людина, яка спровокувалв конфікт з демонстрантами, встановлена, сказала Захарова, але не затримана.

В коментарі ІМІ Маврич уточнив, що оператор “Надвзичайних новин” Віталій Гнідий загалом не постраждав і не має травм.

“Дісталося тільки мені (прикривав собою камеру і оператора) - поперек трохи болів день, але вже все пройшло. Штука в тому, що в Харкові нині - це норма життя. На акціях Антимайдану і проросійських мітингах регулярно потрапляємо в такі халепи”, - сказав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!