ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові побили оператора СТБ Олександра Бринзу та журналістку Машу Малевську

19.02.2014, 18:40

19 лютого в Харкові під час зйомок силовиків побили оператора телеканалу СТБ Олександра Бринзу. Про це повідомила у коментарі «Телекритиці» Ірина Федорів.

За її словами, пораненому спочатку не дозволяли надати медичну допомогу, але потім все ж вдалося його відбити і відправити на машині «швидкої допомоги».

У випуску програми «Вікна-новини» о 18.00 ведуча повідомила, що Олександр потрапив в оточення силовиків, які намагалися нейтралізувати ультрас. Він отримав травми, йому пошкодили камеру. Ведуча закликала дати можливість надати оператору медичну допомогу.

Журналіст СТБ Маша Мілевська, яка працювала разом з Бринзою у парі, повідомила на своїй сторінці у Faсеbook, що оператора побив “Беркут”. Лікарі наклали йому чотири шви.

Також постраждала сама Маша, беркутівці її били кийками, нецензурно лаючись.

“У Саші 4 шви. Камери немає. Бив “Беркут”, який за дві хвилини до того безперешкодно пустив через три кордони тітушек в масках і з битами, тітушки стояли за спинами “Беркута”. Били спочатку вони, потім, коли ми побігли вперед і вперлися в “Беркут”, стали бити беркутівці. "Це тобі за Грушевського, сука! СТБ, кажеш? Отримай!", - написала журналістка.

За її словами, беркутівці “чітко знали, що роблять, хто ми, бачили посвідчення, я прикривала мікрофоном з логотипом обличчя, але це викликало ще більшу агресію”.

“Коли Саша вже був весь у крові, я просила відпустити - за два кроки машина, потрібно їхати в лікарню, четверо беркутівців тримали і не відпускали. Близько 15 хвилин. Коли Саша був вже в швидкій, я просила дати мені зібрати рештки камери. Не дали. Колеги покликали начальника Червонозаводського райвідділу. Він сказав: "Підемо, зараз все заберемо!". Беркутівці послали його на * уй , при ньому продовжували мене бити кийками, знову примовляючи про Грушевського та "Затули *бало". Залишки камери вдалося зібрати керівнику ЦГЗ МВС Наташі Захаровій. Картки з відео були витягнені”, - розповіла Малевська.

В коментарі ІМІ Маша Малевська уточнила, що її беркутівці били по шиї, руках і ногах.

“Били беркутівці. По шиї, руках, ногах. Трошки болить шия ззаду, де хребет, але я нормально”, - сказала Малевська.

Це сталося під час розгону тітушками активістів, які блокували проїзд транспорту на територію Академії внутрішніх військ МВС України.

Фото - з Фейсбук журналістки СТБ Маши Малевської

 

Liked the article?
Help us be even more cool!