ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові охоронець перешкоджав журналістці брати інтерв'ю, відкрито справу за 171 статтею

30.11.2015, 14:17

23 листопада у Харкові працівник муніципальної охорони перешкоджав журналістці ГО “Громадська варта Харків” вести інтерв’ю з з посадовцем адміністрації одного з районів міста. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. Про це повідомляється на сайті МВС.

Так, 23 листопада представниця ГО “Громадська варта Харків”, яка, з її слів, є журналісткою однойменної газети, звернулася до Дзержинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області.

“Вона повідомила, що під час інтерв’ю з начальником одного з відділів адміністрації Дзержинського району м.Харкова один із працівників муніципальної служби охорони, яких викликав посадовець, вчинив перешкоджання її законній професійній діяльності журналіста. Це повідомлення того ж дня було зареєстроване в Журналі єдиного обліку Дзержинського відділу поліції”, - повідомили в поліції.

На цей час у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, проводяться слідчі (розшукові) та інші процесуальні дії.

Liked the article?
Help us be even more cool!