ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові невідомий погрожував журналістці, порадивши, "не лізти туди, куди не треба"

22.04.2015, 11:04

17 квітня у Харкові невідомий чоловік погрожував голові Харківського осередку Незалежної медіа профспілки України (НМПУ) та журналістці-розслідувальниці інтернет-порталу “СтройОбзор” Ользі Вдовенко через її професійної діяльності. Про це повідомляється на сайті НМПУ.

Увечері журналістка поверталась додому, де на неї у під’їзді будинку чекав невідомий чоловік. Він сказав, що знає, де вона мешкає разом з дитиною. До того ж невідомий погрожував: “Краще б ти більше не лізла туди, куди не треба”.

Наступного дня журналістка звернулась до Салтівського районного відділку міліції із заявою. Проте, зазначає НМПУ, у відомстві справу не внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) та порадили постраждалій звернутися до дільничного.

Журналістка пов’язує ці погрози зі своєю професійною діяльністю. На регіональному міському інтернет-порталі вона пише матеріали про будівництво, економіку міста, рішення міськради з питань землевідводів та можливі корупційні схеми в цій сфері.

За словами старшого юрисконсульта НМПУ, адвоката Олександра Тарасова, міліція протягом доби мала відкрити провадження за статтею 171 Кримінального Кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та внести справу до ЄРДР, або впродовж наступної доби обґрунтувати причини відмови ставити цю справу на облік.

“Бездіяльність міліції в частині розслідування злочину щодо журналістської діяльності має бути оскаржена до прокуратури. Ольга Вдовенко планує написати скаргу до районної прокуратури, а ми від імені НМПУ – до Генеральної прокуратури України. У дільничного немає оперативних можливостей у розслідуванні цієї справи. Такі порушення з боку міліції не можна залишати без уваги. Адже, сьогодні погрози, а завтра – вбивства”, – наголосив Тарасов.

Liked the article?
Help us be even more cool!