ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові фотографу дали два роки умовно через "позитивні" фото діяльності "ЛНР"

28.09.2018, 19:15

Московський районний суд Харкова засудив харківського фотокореспондента Сергія Кочетова до трьох років ув’язнення з випробувальним терміном два роки за “позитивне висвітлення” діяльності учасників незаконного формування “Луганська народна республіка” та осіб, які сприяють діяльності та становленню “ЛНР”. Про це йдеться у вироку Московського районного суду Харкова від 16 серпня, який набрав чинності 18 вересня.

Під час судового слідства встановлено, що фотокореспондент у червні 2014 року, у жовтні 2014 року і квітні 2015 року перебував на території Луганська та Луганської області з метою здійснення фоторепортажів на замовлення інтернет-видань Press-post (Press-post.net) (Харків) і “Вільна преса" (svpressa.ru) (Москва, Росія).

“Встановлено, завданням, яке ставилось перед Кочетовим, було позитивне висвітлення діяльності незаконного формування “Луганська народна республіка" та висвітлення перспективності взаємовідносин Російської Федерації з незаконним формуванням “Луганська народна республіка”, – стверджує слідство.

Зокрема, чоловік мав “фіксувати позитивну реакцію жителів Луганської області, які зустрічають гуманітарний конвой з Російської Федерації", "позитивно висвітлювати діяльність політичних сил Російської Федерації, які направляють допомогу”.

Крім цього, встановлено, що фотокореспондент у період з червня 2014 по квітень 2015 року свідомо підтримував відділення частини території України, яка перебувала під контролем представників "ЛНР".

Кочетов визнав свою провину в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та пішов на угоду зі слідством. Суд затвердив її і засудив фотокореспондента до трьох років в'язниці з випробувальним терміном два роки.

“Кочетов усвідомлював, що виготовлені ним фотознімки будуть використані для розміщення із статтями, в яких автори підтримують, а в деяких випадках і закликають до відокремлення частини території України”, – йдеться у вироку.

За матеріалами “Українська правда”, "Українські новини".

Liked the article?
Help us be even more cool!