ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові артдиректора телеканалу ув’язнили на 10 років за виготовлення листівок із символом Z

03.01.2023, 10:40

Дзержинський районний суд міста Харкова визнав артдиректора телевізійного каналу “Тоніс-Центр” (працює в Харкові під брендом 7 каналу) винним у колабораціонізмі, що виявився в інформаційній співпраці з державою-агресором та призначив 10 років позбавлення волі.

Таке рішення суд ухвалив 28 грудня 2022 року, повідомляє “Судовий репортер”.

У період 12–16 квітня 2022 року мешканець Харкова виготовив і зберігав листівки із зображенням латинської літери Z, які використовується російською армією та іншими військовими, збройними формуваннями, що залучені до агресивної війни проти України.

Через застосунок Telegram чоловік надіслав своїй дочці, яка є громадянкою Росії, макет листівки для розповсюдження серед особового складу збройних сил РФ. Виготовлені за макетом листівки в період із 21 квітня справді були поширені серед солдатів російської армії та незаконних збройних формувань “ЛНР”, “ДНР”. У першій половині травня чоловік також створив листівки із зображенням літери Z, триколору російського прапора та лозунгами “Работайте, братья! Победа за нами! Мы на своей земле!”. 18 травня він переслав макет листівки дочці, яка потім ініціативно звернулася до президента РФ та міністерства оборони Росії з пропозицією щодо їхнього використання та розповсюдження серед солдатів для підтримки “бойового духу”. 13 травня 2022 року жінка отримала згоду міністерства оборони РФ на використання на безоплатній основі листівок, виготовлених її батьком, у межах “информационно-разъяснительной и военно-патриотической работы с личным составом вооруженных сил РФ”.

У судовому засіданні чоловік провину визнав і розповів, що його дочка є громадянкою Росії, проживає в Москві 10 років зі своєю сім’єю. 

Після початку повномасштабної агресії з боку РФ, він спілкувався з донькою мобільним телефоном. Надивився проросійських телепрограм і, бувши художником, зайнявся виготовленням листівок з георгіївською стрічкою та зображенням 1945, 2022, що в сумі становить 77 років. Начебто після розмови з дочкою виникла ідея надрукувати листівки на папері та поширити через волонтерів на території Луганської області для підтримки духу російських солдатів. Через застосунок Telegram він надсилав дочці файли для друку. Зі слів останньої, в середині квітня 2022 року за один день було надруковано 1000 примірників. 

Обвинувачений сказав, що не очікував, що до кінця свого життєвого шляху опиниться в такій ситуації, тобто буде заарештований і поміщений до слідчого ізолятора. Говорив, що тепер жалкує, розкаюється. Просив урахувати, що все життя працював на благо міста Харкова, в якому народився, та фактично всіх зрадив.

Його дії кваліфікували за ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 ККУ як інформаційну діяльність у співпраці з державою-агресором за відсутності ознак державної зради і за попередньою змовою групою осіб. 

Суд призначив 10 років позбавлення волі. Максимально можливим покаранням був строк у 12 років.

Відомо, що в окремому провадженні триває розслідування також щодо дочки обвинуваченого.

Чоловік раніше не судимий, до арешту працював артдиректором телевізійного каналу “Тоніс-Центр”, що працює в Харкові під брендом 7 каналу.

У списку акціонерів ПрАТ “Регіональна телемовна компанія “Тоніс-Центр” є син покійного ексмера Харкова Геннадія Кернеса Данііл Прівалов та Алла Добкіна – дружина колишнього нардепа Михайла Добкіна, який після активізації воєнних дій РФ навесні 2022 року висвятився на диякона УПЦ МП.

Liked the article?
Help us be even more cool!